Mer

  Påmeldingsfristen er ute i California III

  Her er siste bolk av oversikten over primærvalgene i California for 2014.

  Distrikt 28 er solid demokratisk, og kongressmann Adam Schiff får bare konkurranse fra en annen demokrat, direktør Sal Genovese.

  Distrikt 29 er også trygt demokratisk og kongressmann Tony Cardenas utfordres av advokatassistent Venice Gamble (D), samt republikaner og forretningsmann William O’Callaghan Leader.

  Distrikt 30 er solid demokratisk, og kongressmann Brad Sherman vant setet etter at han ble tegnet sammen med en annenn demokrat i 2012. Forretningsmann Pablo Kleinman og bonde Mark Reed stiller som republikanere, mens tidligere kongressrådgiver Marc Lichtman stiller som demokrat.

  Distrikt 31 er spesielt. På papiret lener det demokratisk, men pga. valgordningen gikk to republikanere videre i 2012. Kongressmann Gary Miller ser skriften på veggen, og tar ikke gjenvalg. Imidlertid stiller fire demokrater og tre republikanere, så jeg vil ikke helt utelukke muligheten for at noe lignende vil skje igjen. Derfor har jeg dette setet som trolig demokratisk inntil videre.

  Borgermester Pete Aguilar, som kom på tredje plass i 2012, stiller igjen for demokratene, men han får konkurranse fra tidligere kongressmann Joe Baca, advokat Eloise Gomez Reyes og skolestyremedlem Danny Tillman. Tre kandidater stiller som republikanerne; tidligere kongressrådgiver Lesli Gooch, forretningsmann Ryan Downing og veteran og forretningsmann Paul Chabot.

  I distrikt 32 kommer kongresskvinne Grace Napolitano til å surfe trygt videre i to år til. Republikaner og forretningsmann Art Alas er eneste motkandidat.

  I distrikt 33 er det duket for det største nominasjonssirkuset i hele 2014. Demokratene Henry Waxman går av etter 40 år og en horv kandidater stiller for å erstatte ham i et distrikt som på papiret skal være trygt demokratisk. Tidligere controller i LA, Wendy Greuel og delstatssenator Ted Lieu tippes som vinnerne av primærvalget, men også producer Vince Flaherty; forretningsmann James Graf; sosialarbeider Kristie Holmes; mediekommentator Matt Miller; advokat Zein Obagi Jr; filmskaper Michael Shapiro og advokatene David Kanuth og Barbara Mulvaney stiller som demokrater. Som republikanere stiller advokatene Elan Carr og Lily Gilani og lærer Kevin Mottus. I tillegg stiller en drøss tredjepartier og uavhengige kandidater. Med så mange kandidater er det umulig å være helt sikker på hvem som går videre; derfor vurderingen trolig demokratisk.

  I distrikt 34 får Xavier Becerra (D) to nye år. Demokrat og aktivist Adrienne Edwards er eneste motkandidat.

  Distrikt 35 blir åpent fordi Gloria Negrete McLeod (D) går av etter bare en periode for å stille til et fylkesvalg i California. Setet forblir demokratisk, siden alle kandidatene er demokrater: Delstatssenator Norma Torres er favoritt til å ta over, men også advokat Christina Gagnier, kampsportinstruktør Scott Heydenfeldt og finansanalytiker Anthony Vieyra stiller.

  Distrikt 36 er et sete som kan vippe, men der det kan stilles spørsmålstegn ved de republikanske kandidatenes styrke så langt. Demokrat Raul Ruiz slo ut en sittende republikaner i 2012 i et distrikt som er svært jevnt. Delstatsrepresentant Brian Nestande og tidligere delstatssenator Ray Haynes stiller som republikanere. Nestande har vært partiets foretrukne kandidat hele tiden, men det må anses som et svakhetstegn at en såpass konservativ kandidat som Haynes tror han har en sjanse her. Foreløpig har jeg dette som svakt demokratisk.

  Distrikt 37 er trygt demokratisk og Karen Bass er sikret gjenvalg. Forretningsmann Mervin Evans stiller også for demokratene, mens investor R. Adam King stiller som republikaner.

  Distrikt 38 kommer til å gjenvelge demokraten Linda Sanchez. Revisor Benjamin Campos stiller som republikaner.

  Distrikt 39 er trygt republikansk og kongressmann Ed Royce for ubetydelig konkurranse fra pensjonist Peter Anderson, som stiller som demokrat.

  Distrikt 40 er solid demokratisk. Lucille Roybal-Allard får to nye år mot demokraten David Sanchez.

  Distrikt 41 holdes av Mark Takano (D), som er den første åpent homofile kongressmannen fra en minoritetsgruppe. Republikaner Steve Adams, som er bystyremedlem i Riverside, republikaner og advokatassistent Yvonne Terrell Girard og helseadministrator Veronica Franco (D) er motkandidatene. Takano er på nippet til å være trygg, men foreløpig har jeg dette som trolig demokratisk.

  Distrikt 42 er trygt republikansk og kongressmann Ken Calvert får gjenvalg. Konsulent Chris Marquez, aktivist Tim Sheridan og forretningskvinne Kerri Condley stiller for demokratene.

  I distrikt 43 får Maxine Waters (D) greit gjenvalg. Hun utfordres av skribent John Wood Jr (R).

  I distrikt 44 gratulerer jeg like godt Janice Hahn (D) med to nye år, siden hun ikke har noen motkandidater.

  I distrikt 45 takker John Campbell (R) for seg. Den republikanske delstatssenatoren Mimi Walters er klar favoritt til å erstatte Campbell, men får konkurranse fra forretningsmann Greg Raths. Psykolog Drew Leavens stiller som demokrat. Jeg har dette setet som trygt republikansk.

  Distrikt 46 innehas av Loretta Sanchez (D), som får to nye år. Forretningsmann Ehab Atalla stiller som demokrat og bystyremedlem Adam Nick, finansrådgiver Carlos Alberto Vazquez og regnskapsfører John Cullum stiller som republikanere.

  Distrikt 47 er trygt for demokraten Alan Lowenthal. Ingeniør Andy Whallon stiller som republikaner.

  Distrikt 48 er trygt for Dana Rohrabacher (R). Bystyremedlem Wendy Leece stiller som republikaner, mens kongressrådgiver Robert Banuelos, den pensjonerte collegeprofessoren Sue Savary og advokat David Burns stiller som demokrater.

  I distrikt 49 får den profilerte kongressmannen Darrell Issa (R) to nye år. IT-konsulent Dave Peiser og pensjonist Noboru Isagawa stiller som demokrater.

  Distrikt 50 kommer til å gjenvelge Duncan Hunter (R). Helsearbeider James Kimber er eneste påmeldte demokrat.

  Distrikt 51 er trygt demokratisk og kommer til å gi Juan Vargas to nye år. Eiendomsmegler Stephen Meade stiller mot ham som republikaner.

  I distrikt 52 har vi et sete jeg tror vil skifte hender. Demokraten Scott Peters erobret dette jevne distriktet med såvidt over 50% i 2012, og utfordres av tidligere bystyremedlem Carl DeMaio (R) som bla. får sterk støtte fra den nyvalgte borgermesteren i San Diego, Kevin Faulconer. To andre republikanere stiller også; veteran Kirk Jorgensen og lege Fred Simon. Dette setet er svakt republikansk.

  Til sist har vi distrikt 53, der Susan Davis (D) får greit gjenvalg. Pensjonist John Edwards, lærer Joel Marchese, tidligere bykasserer Jim Stieringer, lege Wayne True og veteran Larry Wilske stiller for republikanerne.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også