Mer

  Valgsnacks for onsdag 26. mars

  DC-lokal: Washington Post har målt, og finner bystyremedlem Muriel Bowser med en knapp 30-27 ledelse på borgermester Vincent Gray. Samtidig har Marist en måling som gir Bowser en 28-26 ledelse. Begge er demokrater, så borgermestervalget blir i praksis avgjort under primærvalget 1. april.

  IA-sen2: Den mest griseville reklamen så langt i valgkampen kommer fra den republikanske delstatssenatoren Joni Ernst:
  httpv://youtu.be/p9Y24MFOfFU

  NE-sen2: Senatskampanjen til tidligere finansminister Shane Osborn (R) har kjørt hardt på hans erfaring fra det militære, spesifikt en episode da han måtte nødlande et fly på kinesisk jord. Nå har lokalpressen funnet ut at et dokument Osborn har brukt for å bevise at han handlet rett, ikke var autorisert av den amerikanske marinen.

  NM-guv: En måling fra PPP gir guvernør Susana Martinez (R) en 47-42 ledelse på sin antatte demokratiske motstander, justisminister Gary King. Ledelsen over de andre demokratene er enda større.

  NM-sen2: Samme måling viser at senator Tom Udall (D) leder meget klart på sine republikanske motstandere; 55-33 og 53-33.

  NC-3: Den republikanske kongressmannen Walter Jones har sin kanskje tøffeste interne utfordring noen gang fra tidligere Bush-rådgiver Taylor Griffin, som bla. samlet inn mer cash enn ham i første kvartal. Nå har i tillegg utenforstående krefter sunket 78.000 dollar inn i en TV-reklame som anklager Jones for å være for venstrevridd.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også