Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Missouri

  Påmeldingsfristen gikk ut i Missouri i går. Delstaten har åtte kongressdistrikter som skal fylles, i tillegg til ett delstatsverv og tre fjerdedeler av delstatsforsamlingen. Pr i dag er stillingen i Huset 6-2 til republikanerne og jeg ser absolutt ingenting som skal kunne endre på dette. Alle de åtte representantene tar gjenvalg.

  I distrikt 1 vil Bill Clay (D) bli gjenvalgt uten problemer i setet han «arvet» etter sin far. Tre ubetydelige republikanere kjemper om sitt partis nominasjon: Tre republikanere kjemper om sitt partis nominasjon; politisk konsulent Martin Baker, veteran Daniel Elder og konsulent David Koehr.

  I distrikt 2 er tidligere ambassadør Ann Wagner (R) garantert to nye år. Utdanningskonsulent Arthur Lieber stiller for demokratene.

  I distrikt 3 er Blaine Luetkemeyer (R) klar for en ny periode. Han får intern konkurranse fra Joe Frost, John Morris og lastebilsjåfør Leonard Steinman. For demokratene stiller lærer Courtney Denton og Velma Steinman (kona til Leonard).

  I distrikt 4 kommer Vicky Hartzler (R) til å vinne greit. Hun får intern konkurranse fra John Webb, mens politisk konsulent Nate Irvin og Jim White stiller for demokratene. (Oppdatert 27.3: White har trukket seg til fordel for Irvin.)

  Distrikt 5 holdes av Emanuel Cleaver (D), som tidligere var borgermester i Kansas City. Han utfordres internt av Mark Memoly, pensjonist Bob Gough, Eric Holmes og Charles Lindsey. For republikanerne stiller Michael Burris og lærer Bill Lindsey, Samuel Alao, Berton Knox og veteranen Jacob Turk, som har prøvd seg ørten ganger før.

  Distrikt 6 kommer til å bli holdt greit av Sam Graves (R) som får intern konkurranse fra trailerprodusent Brian Tharp, bonde Kyle Reid og pizzabud Christopher Ryan. For demokratene stiller Edward Fields, Gary Crose og baptistprest Bill Hedge.

  I distrikt 7 får kongressmann Billy Long (R) intern konkurranse fra Marshall Works, mens forretningsmann Jim Evans og student Genevieve Williams stiller for demokratene.

  Distrikt 8 besittes i dag av republikaneren Jason Smith, som vant det i et suppleringsvalg i 2013. For demokratene stiller forsker Barbara Stocker.

  Missouri velger alle delstatsverv bortsett fra delstatsrevisor i presidentvalgår. Republikaneren Tom Schweich har vervet i dag, og ingen demokrater stiller mot ham.

  Hele delstatshuset og halve delstatssenatet er på valg i 2014. Republikanerne har over 2/3 flertall i begge kamre, og det ser ikke ut til å bli forandret.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også