Mer

  Tiltakspakke til Ukraina vedtatt i Senatet, men republikanerne i Huset ønsker endringer

  US-Capitol-Congress

  Senatet vedtok mandag en tiltakspakke til Ukraina bestående av 1 milliard dollar i økonomiske hjelpetiltak. Pakken inneholder imidlertid punkter som omfatter Det internasjonale pengefondet (IMF), noe som skaper konservativ misnøye.

  Tiltakspakken ble vedtatt med 78 mot 17 stemmer i Senatet. Lovforslaget gir også Obama-administrasjonen utvidede fullmakter til å utvide sine økonomiske sanksjoner mot Russland, mens støtten til Det internasjonale pengefondet (IMF) blant annet endres og utvides.

  Representantenes hus har tidligere vedtatt en tiltakspakke til Ukraina som ikke omfatter IMF.

  Uenigheten skyldes IMF-støtten

  Den konservative organisasjonen Heritage Action annonserte mandag at de vil straffe medlemmer av Representantenes hus som stemmer for Senatets tiltakspakke til Ukraina.

  Grunnen er at Heritage, i likhet med flere republikanske Kongressmedlemmer, er kritiske til en klausul i tiltakspakken som blant annet vil overføre 63 milliarder dollar fra IMFs krisefond til et generelt administrert IMF fond, i tillegg til å øke USAs bidrag til IMF. Reformene har sitt utspring i reformer som ble vedtatt av IMF tilbake i 2010, og USA er det største landet som enda ikke har vedtatt disse reformene.

  Senator John McCain (R-Arizona) anmodet derimot sine partifeller i Representantenes hus om å stemme for Senatets tiltakspakke umiddelbart:

  “Pass this legislation as soon as possible and fight about less important issues later on. If we get hung up for another week because of our failure to act it sends exactly the wrong signals. I believe [Putin] is watching carefully for the reaction of the West and how we are going to assist the Ukraine.”

  Saken er hentet fra dagens utgave av «Morgenkaffen«.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også