Mer

  Hillary Clintons sterkeste kort i 2016: «Første kvinnelige president»

  ReadyForHillaryButtons

  Det mest positive med et Hillary Clinton kandidatur i 2016: Hun vil bli USAs første kvinnelige president.

  18 % oppga nemlig dette som hovedårsaken til hvorfor de ønsker seg Clinton som USAs neste president i en ny Gallup-måling.* Dette er dobbelt så mange som de som anser hennes «erfaring» som det mest positive med et Clinton-kandidatur (9 %).

  Den tredje hovedgrunnen som blir nevnt i Gallup-målingen, med 8 %, er at Clinton vil representere en «forandring fra politikken til Bush og Obama».

  Årsakene til at folk ikke ønsker Clinton som ny president er mer varierte.

  Blant negative aspekter som nevnes er at hun «vil videreføre Obamas agenda», og at hun er «ukvalifisert» — begge alternativene blir oppgitt av 6 %.

  4 % oppgir at de ikke ønsker seg en kvinnelig president.

  Ikke overaskende er kontrasten stor mellom republikanerne og demokratene som har deltatt i målingen.

  59 % av demokratene oppgir «ingenting» på spørsmål om negative sider knyttet til Clintons evner som president, mens 72 % av republikanerne oppgir det samme på spørsmål om hennes positive sider.

  Clinton er storfavoritt blant de potensielle demokratiske presidentkandidatene. I Pollsters gjennomsnitt av de nasjonale 2016-målingene ligger hun med en oppslutning på 67,4 %, milevis foran visepresident Joe Biden på andreplass med en oppslutning på 10,8 %.

  Det er 649 dager til vi skriver 2016.

  * Gallup-målingen ble gjennomført over telefon i perioden 15. – 16. mars med et tilfeldig utvalg av 1024 mennesker over 18 år. Feilmarginen er på +/-4 prosentpoeng.
  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også