Mer

  Morgenkaffen, fredag 21. mars: McCain dropper ferien til Sibir og Kirsten Gillibrand kommer med bok

  Morgen-McCain

  God morgen! Det er fredag, og Mor­gen­kaffen er servert. «Fun Fact Fredag» publiseres som vanlig rundt lunsjtider.

  «I guess this means my spring break in Siberia is off, my Gazprom stock is lost, and my secret bank account in Moscow is frozen. Nonetheless, I will never cease my efforts on behalf of the freedom, independence, and territorial integrity of Ukraine, including Crimea.”

  Senator John McCains (R-Arizona) reaksjon på nyhetene om russiske sanksjoner mot flere amerikanske politikere, deriblant ham selv. Sanksjonene kom som en reaksjon på de nye amerikanske sanksjonene, som ble varslet av president Obama i går.

  #AMPOL-NYTT

  • De nye sanksjonene mot Russland vil rette seg mot flere russiske embetsmenn og en russisk bank som benyttes av Putin-allierte. I går signerte også Obama en presidentordre som gir ham retten til å innføre sanksjoner mot det som ble omtalt som essensielle sektorer av den russiske økonomien. I en uttalelse utenfor Det hvite hus, med Marine One i bakgrunnen, sa Obama at han fortsatt har et håp om en seier for diplomatiet, ettersom de nevnte sanksjonene vil ha en negativ effekt på den russiske (og deler av den globale) økonomien.
  • Som svar på de nye sanksjonene fulgte som nevnt de russiske myndighetene opp med sanksjoner mot flere amerikanske politikere. Noen av navnene på lista: Speaker of the House John Boehner (R-Ohio), majoritetsleder i Senatet Harry Reid (D-Nevada), senator John McCain (R-Arizona), senator Mary Landrieu (D-Louisiana), senator Dan Coats (R-Indiana) og leder av Senatets utenrikskomité, Robert Menendez (D-New Jersey). Det russiske utenriksdepartementet skal i en uttalelse ha sagt «We have repeatedly warned that the use of sanctions instruments – double-edged things – boomerang on the United States itself».
  • Senatets majoritetsleder Harry Reid (D-Nevada) har bedt om en undersøkelse av datamaskinene til Senatets etterretningskomité for å se om CIA faktisk har overvåket aktiviteten deres. Reid håper at svarene vil bringe en slutt på uenigheten mellom CIA og komiteen. «In coordination with the Intelligence Committee, I have instructed the Senate Sergeant-at-Arms to initiate a forensic examination of the computers and computer network assigned for exclusive [Intelligence Committe] use, in order to determine how the ‘Panetta Review’ entered into the … network.»
  • Minoritetsleder i Representantenes hus Nancy Pelosi (D-California) forsvarte Obamacares da hun ble spurt om helsereformen kunne koste demokratene stemmer i november. «I believe it’s a winner,» sa hun.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • Harper har målt Colorado, og finner, i likhet med PPP jevnt løp. Senator Mark Udall (D) leder 45-44 på kongressmann Cory Gardner (R).
  • SurveyUSA har målt det republikanske senatsprimærvalget i Georgia og finner forretningsmannen David Perdue i teten med 29%. Kongressmann George Kingston har 19% med de tre andre på hhv 12, 11 og 10%.
  • Justisminister i Massachusetts Martha Coakley (D) har fortsatt en solid ledelse i det demokratiske primærvalget til guvernør, samt en solid ledelse på republikanerne.
  • En intern demokratisk måling finner guvernør Rick Snyder (R-Michigan) med en knapp 45-42 ledelse på sin demokratiske utfordrer, Mark Schauer. En republikansk måling finner derimot Snyder med en 45-36 ledelse.
  • Rasmussen har målt senatsracet i Montana og finner kongressmann Steve Daines (R) med 51% mot senator John Walsh (D) med 37%.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Senator Kirsten Gillibrand (D-New York) kommer med bok til høsten… Tittelen: Off the Sidelines: Raise Your Voice, Change the World.
  • President Obama framsnakker Massachusetts-guvernør Deval Patricks (D) potensiale i årene som kommer. Obama sa følgende til NECN: «Deval would make a great president or vice president, but I think based on me talking to him, it sounds like he’d like to take a little bit of a break. He’s still a relatively young man, he’s done a great job for the state of Massachusetts and when you look at everything he’s been able to accomplish and the strength of economic growth and job creation, the reforms that have taken place around education and improvements in transportation, Deval has done a great job and I think signals that he could be very successful at the federal level as well.»

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Rand Paul: Will his star continue to rise?», av Halimah Abdullah (CNN): «Paul, a tea party favorite, has been listening a lot these days to voices that have long felt unheard by the Republican Party: African-Americans, Hispanics and young voters. And he has given quite a lot of thought about how to connect his conservative stances on protecting personal liberties to those disparate groups’ concerns about big government overreach.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også