Mer

  Huckabee med Hillary kritikk på CPAC

  Foto: Gage Skidmore
  Foto: Gage Skidmore

  Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) benyttet CPAC-rampelyset til å kritisere Hillary Clinton. Sine egne presidentambisjoner vil han foreløpig ikke si noe om.

  Conservative Political Action Confrence (CPAC), den største årlige konferansen for det konservative USA som i år gjennomføres for 41. gang, er et nyttig sted å vise seg for håpefulle republikanske presidentkandidater. Huckabee, som stilte i 2008 og som til slutt plukket med seg nest flest delegater på republikansk side, er en av mange som vurderer å stille.

  Huckabee benyttet CPAC-rampelyset til å gå til angrep på tidligere utenriksminister Hilarry Clinton, storfavoritten på demokratisk side som har sagt at hun kunngjør sine 2016-planer i løpet av året.

  Benghazi

  Bakgrunnen for kritikken, i tillegg til den ekstra oppmerksomheten som følger med å omtale nettopp Hillary: terrorangrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi, Libya den 11. september 2012.

  Huckabee uttalte at daværende utenriksminister Clinton står med det overordnede ansvaret for angrepet der fire amerikanske tjenestemenn ble drept, inkludert ambassadør Chris Stevens.

  Clinton og Obama-administrasjonens håndtering av Benghazi-angrepet har vært gjenstand for republikansk kritikk helt siden høsten 2012.

  ”Med all respekt for Hillary Clinton, det spiller en stor rolle hvorfor de døde”, uttalte Huckabee.

  På spørsmål om Clinton er en del av republikaneres 2016-diskusjon svarte Huckabee senere at både Clinton og Benghazi vil bli en viktig del av denne.

  «Dersom demokratene ønsker å fortsette å si at hun langt på vei er favoritten, hvis hun står for hovedbudskapet til Det demokratiske partiet, da kan du regne med at hun er en del av diskusjonen,” svarte Huckabee.

  Venter til etter mellomvalget

  Huckabee sa selv at han ikke kommer til å ta en endelig beslutning om 2016 før høstens mellomvalg er et tilbakelagt kapittel.

  Og hvorfor stilte han ikke i 2012? Delvis fordi han ikke trodde han kunne vinne nominasjonen og delvis fordi han ikke var sikker på om republikanerne kunne vinne over Barack Obama.

  Det gjenstår å se om han vurderer det republikanske feltet, som ser ut til å bli sterkere enn i 2012, og Hillary Clinton, på en annen måte enn han vurderte Romney & co og Obama i 2012.

  Huckabee troner foreløpig på toppen av Pollsters gjennomsnitt av republikanernes 2016-målinger.

  Du ser Huckabees tale, i tillegg til resten av CPAC-talene, her.

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også