Mer

  Valgsnacks for onsdag 5. mars

  Aller først – Texas hadde primærvalg i natt, og en rekke verv ble avgjort. Noen går imidlertid videre til en runde nummer 2 i mai. Dertil er påmeldingsfristen ute i North Carolina.

  AZ-guv: En intern måling for demokrat Fred DuVal viser at han ligger omtrent jevnt eller likt med de ledende republikanerne i valget. Dog er tallene svært lave, ingen tar over 35%.

  AZ-guv: PPP har også målt, og finner at det republikanske primærvalget fortsatt er svært åpent. De ledende kandidatene er administrasjonsminister Ken Bennett med 20%, advokat Christine Jones med 16% og borgermester Scott Smith med 12%, med en skokk andre på 1 til 9%. Demokraten Fred DuVal ligger alt fra 5% foran til 6% bak republikanerne.

  CA-15: President Barack Obama har gitt offentlig støtte til kongressmann Eric Swalwell som får motstand fra lederen av delstatssenatet, Ellen Corbett. Alle er demokrater.

  CO-4: Tredje kandidat er påmeldt til det republikanske nominasjonsvalget i dette distriktet, fylkeskommissær Barbara Kirkmeyer.

  CT-guv: Quinnipiac har målt Connecticut, og finner at tidligere ambassadør Tom Foley leder det republikanske primærvalget, og ligger dertil likt med guvernør Daniel Malloy.

  IL-guv: En lokal måling finner at investor Bruce Rauner har en klar ledelse i det republikanske primærvalget, som går av stabelen om to uker. De fire republikanerne ligger likt med, eller så vidt foran guvernør Pat Quinn.

  MN-sen2: Gårsdagens måling fra SurveyUSA omfattet også senatsvalget, og Al Franken har en betydelig mindre ledelse i sitt race. Han leder med bare 49-41 på sine to sterkeste republikanske utfordrere.

  NJ-sen2: Senator Cory Booker er svært trygg på gjenvalg til sin første fulle periode i høst, ifølge en lokal måling. Han leder 58-25 på republikaner Murray Sabrin.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også