Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Mississippi

  Påmeldingsfristen gikk ut i Mississippi i helgen. Delstaten har ett senatsvalg og fire kongressdistrikter, og litt uvanlig er det at all spenningen egentlig er knyttet opp til to primærvalg.

  Senator Thad Cochran ble første gang valgt i 1978, og tar gjenvalg. Han er ikke så konservativ som man kanskje skulle tillegge en senator fra dypt konservative Mississippi og får utfordring om nominasjonen fra den Tea Party-støttede delstatssenatoren Chris McDaniel. Cochran har hittil samlet inn mest cash og desidert mest støtte fra partiet i delstaten, så jeg tror vel han står av stormen. Hvis ikke er denne delstaten så konservativ at jeg fortsatt holder McDaniel som favoritt mot demokraten Travis Childers, som hadde en periode som kongressmedlem og senere delstatspartileder. Childers er konservativ til å være demokrat, men skal allikevel slite kraftig i denne staten.

  I det 1. distriktet kommer Alan Nunnelee til å få greit gjenvalg mot de to demokratene Rex Weathers og Ron Dickey. Begge er veteraner.

  Det 2. distriktet har en majoritet svarte velgere, og er delstatens eneste demokratiske. Her får Bennie Thompson intern konkurranse fra bygningsarbeider Damien Fairconetue, men er helt trygg på gjenvalg.

  I det 3. distriktet får Gregg Harper intern motstand fra Hardy Caraway. Tre demokrater kjemper om nominasjonen: Lærer Jim Liljeberg, advokat Doug Magee og Dennis Quinn. Trygt gjenvalg.

  Endelig har vi det 4. distriktet, der Steve Palazzo får en utfordring i det republikanske primærvalget av den demokraten han slo ut i jubelåret 2010, Gene Taylor. Han har nå skiftet parti og satser på comeback. For demokratene stiller artist Trish Causey og Matt Moore, som var partiets kandidat i 2012.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også