Mer

  Valgsnacks for mandag 3. mars

  CO-guv: Republikanerne er i farta i Colorado. Bare et par dager etter at kongressmann Cory Gardner annonserte at han ville stille til Senatet, kommer det meget klare signaler om at tidligere kongressmann Bob Beauprez vil stille til guvernør.

  MS-sen: Ikke før hadde jeg etterlyst det… tidligere kongressmann Travis Childers (D) vil stille til Senatet. Han hadde et rykte som konservativ i Huset, men partiene er mer polariserte enn på lenge, så det skal mye til før han blir konkurransedyktig i Mississippi. Dersom den meget konservative delstatssenatoren Chris McDaniel slår senator Thad Cochran i det republikanske primærvalget har han kanskje en liten mulighet. Jeg justerer derfor dette racet fra trygt til trolig republikansk.

  MS-4: Tidligere kongressmann og demokrat Gene Taylor vil forsøke å vinne tilbake sitt sete – som republikaner. Han er nå påmeldt i det republikanske primærvalget, der han vil møte mannen som slo ham ut i 2010; kongressmann Steven Palazzo.

  OK-sen3: Tidligere delstatssenator Randy Brogdon, som egentlig var i gang med å utfordre guvernør Mary Fallin i det republikanske primærvalget, vil i stedet stille i Senatet. Han når neppe opp mot kongressmann James Lankford eller delstatsspeaker T. W. Shannon.

  SD-guv: Rasmussen har målt, og finner guvernør Dennis Daugaard med en meget solid 63-23 ledelse på sin antatte demokratiske motstander, tidligere brannsjef Joe Lowe.

  SD-sen: Tidligere guvernør Mike Rounds (R) har en solid 51-31 ledelse på sin antatte demokratiske konkurrent, Rick Weiland.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også