Mer

  Valgsnacks for onsdag 19. februar

  Valgsnacks-logoCA-35: Kongresskvinne Gloria Negrete McLeod (D) tar ikke gjenvalg til Huset, men stiller i stedet til et fylkesverv i San Bernardino (et verv som i antall velgere og penger på mange måter er like mektig som en kongressposisjon). Joe Baca, den mer konservative demokraten McLeod tuppet ut i 2012 vil ikke stille til sitt gamle sete, så favoritten her er delstatssenator Norma Torres. Setet er trygt demokratisk.

  CO-3: Kommissær i Pueblo fylke, Buffy McFadyen vil stille mot kongressmann Scott Tipton.

  LA-guv: PPP har målt Louisiana, herunder guvernørvalget i 2015. De finner senator David Vitter (R) med en solid ledelse både mot potensielle demokrater og andre republikanere.

  LA-6: To nye kandidater melder seg i dette sterkt republikanske distriktet, som blir ledig til høsten; autismeaktivist Shelley Hendrix og forretningsmann Craig McCullough.

  MD-guv: WaPo er ute med en måling av det demokratiske primærvalget som er svært lik den Baltimore Sun hadde i går; viseguvernør Anthony Brown har 34%, justisminister Doug Gansler 15% og delstatsrepresentant Heather Mizeur 8%.

  NJ-12: Kongressmann Rush Holt (D), som tapte så det suste for Cory Booker i fjorårets demokratiske primærvalg til Senatet, meddeler at han ikke tar gjenvalg i november. Foreløpig har delstatssenator Linda Greenstein meldt seg som erstatter, men det er mange folkevalgte demokrater i dette trygge setet, så det kan fort komme flere kandidater.

  NY-guv: Milliardær Donald Trump tar første skritt i retning av å stille til guvernør i New York; han nedsetter en undersøkelseskomite. Jeg tror fortsatt ikke han stiller, da det neppe kan være bra for businessen hans å tape med tosifrede tall.

  NY-3: Advokat Grant Lally, som tapte to valg til Huset tilbake på 90-tallet, vil stille mot kongressmann Steve Israel (D).

  WA-4: Fjerdemann til å melde seg på er tidligere senatskandidat (2010) Clint Didier, som nok er den mest konservative kandidaten hittil i dette republikanske setet.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også