Mer

  Valgsnacks for torsdag 13. februar

  Valgsnacks-logoAK-sen: En meget snodig lokal måling fra Alaska har senator Mark Begich (D) med en klar 45-33 ledelse på republikaner Dan Sullivan, og med republikanernes upopulære og mer høyrevridde kandidat Joe Miller som uavhengig, med 10%. Viseguvernør Mead Treadwell (R) ble ikke målt mot Begich og Miller har så langt ikke gitt noen indikasjon på at han vil stille som uavhengig.

  CA-31: Den republikanske kongressmannen Gary Miller tar ikke gjenvalg. Han ble valgt ved et arbeidsuhell fra demokratenes side i et sete som er på grensen for hva en republikaner normalt kan vinne. Heller enn å bli slått, velger han altså å si farvel.

  CA-lokal: Bystyremedlem Kevin Faulconer (R) ser ut til å ha vunnet en klar seier i San Diegos borgermester tirsdag. Foreløpige tall indikerer en seier på rundt 9-10%.

  ID-ltguv: Tidligere delstatssenator Bert Marley stiller for demokratene.

  IL-guv: En tidligere ansatt har anklaget finansminister Dan Rutherford for seksuell trakassering. Rutherford avviser anklagene, og beskylder investor og motkandidat til den republikanske guvernørnominasjonen, Bruce Rauner for å stå bak.

  RI-guv: En måling i Rhode Island finner jevnt løp mellom de demokratiske guvernørkandidatene. Borgermester Angel Taveras har 31%, mot 27% for finansminister Gina Raimondo. Nykommeren i racet, Clay Pell har foreløpig bare 15%, men primærvalget er så sent som 9. september.

  TN-sen: En måling for senator Lamar Alexander (R) gir ham en solid 62-17 ledelse over sin interne utfordrer, delstatsrepresentant Joe Carr.

  VA-sen: Harper har målt, og finner senator Mark Warner med en 44-38 ledelse på sin republikanske utfordrer, Ed Gillespie.

  VA-10: Delstatsrepresentant Bob Marshall vil stille i det republikanske primærvalget i dette vippesetet som blir ledig til høsten. Marshall har tidligere tapt en senatsnominasjon og regnes som en kontroversiell konservativ.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også