Mer

  Valgsnacks for mandag 10. februar

  Valgsnacks-logoAller først: Påmeldingsfristen er ute i Indiana!

  AK-sen2: Konservative Harper har målt Alaska, og finner både Mead Treadwell og Dan Sullivan med en 47-41 ledelse på senator Mark Begich (D).

  AR-guv: Rasmussen finner demokrat Mike Ross med en 44-41 ledelse over republikaner Asa Hutchinson.

  AR-sen2: Konservative Harper har også målt Arkansas, og finner den republikanske kongressmannen Tom Cotton med en 42-36 ledelse på senator Mark Pryor (D).

  CA-lokal: SurveyUSA svinger tilbake til jevnt løp igjen i San Diego, bare et par dager før borgermestervalget. De to bystyremedlemmene Kevin Faulconer (R) og David Alvarez (D) er nå skilt av kun 1%, i favør republikaneren; 47-46.

  LA-sen2: Konservative Harper har målt Louisiana, og finner et ganske jevnt løpt. I det tradisjonelle alle-mot-alle som er vanlig i Louisiana, har senator Mary Landrieu (D) 42%, kongressmannen Bill Cassidy (R) 29%, mens de to mindre kjente republikanerne har 4% hver. I et 1-1 valg, har Cassidy 45%, mot 44% for Landrieu.

  MI-sen2: Konservative Harper har målt Michigan, og finner tidligere administrasjonsminister Terri Lynn Land (R) med en 42-37 ledelse på kongressmann Gary Peters.

  MT-sen2: Konservative Harper har målt Montana, og finner kongressmann Steve Daines (R) med en 43-29 ledelse på den sannsynlige demokratiske kandidaten, viseguvernør John Walsh. Daines leder også 43-32 mot tidligere viseguvernør John Bohlinger, som utfordrer Walsh i den demokratiske nominasjonskampen. Her har for øvrig begge 23%. Vi må vel regne med at disse tallene vil endre seg nå som Walsh er utnevnt til Senatet.

  NE-guv: Justisminister Jon Bruning stiller til guvernørvalget.

  NH-sen2: Konservative Harper har målt New Hampshire, og finner senator Jeanne Sheheen (D) med en 40-35 ledelse på tidligere Massachusetts-senator Scott Brown (som ennå ikke er en erklært kandidat).

  NC-sen2: Konservative Harper har målt North Carolina, og finner senator Kay Hagan likt, 44-44 med sin sannsynlige republikanske motstander, delstatsrepresentant Thom Tillis. Hagan leder 44-40 over en annen republikaner, pastor Mark Harris.

  Senatet: En modell utviklet av tre analytikere og presentert i Washington Post fredag viser at det er 54% sannsynlighet for at republikanerne tar Senatet til høsten. Når jeg ser hvilke stater de holder som de mest sannsynlige til å vippe, vil jeg vel ta den modellen med en stor klype salt.

  VA-8: Nok en demokrat melder seg til å erstatte Jim Moran i dette trygt demokratiske setet; tidligere non-profitt direktør Lavern Chatman.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også