Mer

  Påmeldingsfristen er ute i Indiana

  Påmeldingsfristen gikk ut i Indiana i går. Delstaten skal velge ni kongressmedlemmer og tre av syv delstatsverv i 2014. Bortsett fra delstatens finansminister tar alle de som nå har embetet gjenvalg – og ser ut til å få det.

  I tillegg er hele delstatshuset på 100 og halve delstatssenatet på 50 medlemmer på valg. Republikanerne kommer til å beholde et solid flertall i begge.

  I distrikt 1 er det ingen valg av interesse, kongressmann Peter Visclosky (D) vil få greit gjenvalg mot snekker Mark Leyva. Trygt demokratisk.

  I distrikt 2 får kontroversielle Jackie Walorski (R) motstand fra fire demokrater; tidligere delstatsrepresentant i Missouri, Joe Bock; forretningsmann Dan Morrison, Douglas M. Carpenter og den evige kandidat Bob Kerns. Walorski tok setet med bare 49% i 2012, men bør være tryggere i år. Foreløpig har jeg dette som trolig republikansk.

  I distrikt 3 utfordres Marlin Stutzman (R) av Mark William Baringer og uføretrygdede Jim Mahoney internt. Sosialarbeider Justin Kuhnle, Tommy Schrader og produksjonsleder Jim Redmond stiller for demokratene. Trygt republikansk.

  I distrikt 4 får tidligere administrasjonsminister Todd Rokita (R) en intern utfordring fra Kevin Grant. Lærer John Dale, Roger Day, jernbanearbeider Jeff Blaydes, veteran John Futrell og pensjonist Howard Pollchik stiller for demokratene. Trygt republikansk.

  I distrikt 5 utfordres Susan Brooks (R) internt av forsikringsmegler David Stockdale og Mike Campbell. For demokratene stiller ingeniør Allen Ray Davidson, lærer Shawn Dennehy og veteran David Ford. Trygt republikansk.

  I distrikt 6 har Luke Messer (R) tre demokrater mot seg; advokat Lane Siekman, pensjonist Susan Hall Heitzman og forretningskvinne Corinne Nicole Westerfield. Trygt republikansk.

  I distrikt 7 får Andre Carson (D) intern konkurranse fra Mmoja Ajabu, Curtis Godfrey og Pierre Quincy Pullins. Republikanerne stiller med veteran Erin Kent Magee, teknologikonsulent Cat Ping, softwareutvikler J. D. Miniar, tilsynsfører Wayne Harmon og sykepleier Gordon Smith. Carson kommer til å mose dem alle. Trygt demokratisk.

  I distrikt 8 får Larry Bucshon (R) intern konkurranse fra selger Andrew McNeil. Demokratene ser ut til å samle seg om møbelforhandler Tom Spangler, men advokat William Bryk stiller også. Dette distriktet kalles «det blodige åttende», fordi det ofte ser store svinginger og har for vane å kaste ut sine valgte representanter med jevne mellomrom. Jeg har dette som trolig republikansk inntil videre, men jeg tror vel ikke Spangler vil være noen stor trussel.

  I distrikt 9 utfordres Todd Young (R) internt av Trent Feuerbach, Kathy Lowe Heil og Mark Jones. Demokratene stiller med tidligere delstatsrepresentant Bill Bailey, lærer Jeffrey Miller, Billy Thomas og James McClure. Dette setet har vært usikkert noen ganger i tidligere valg, men i år er det trygt republikansk.

  I delstatsvalgene stiller guvernøroppnevnte Connie Lawson til sitt første valg som administrasjonsminister. Advokat og fylkesfunksjonær Beth White stiller for demokratene. Jeg har dette embetet som trygt republikansk.

  Finansminister Richard Mourdock kan ikke stille igjen, og hans politiske frentid er trolig over etter det katastrofale tapet for kongressmann Joe Donnelly i senatsvalget i 2012. Demokratene har ikke nominert noen, mens tre republikanere kjemper om sitt partis aksept på delstatskonventet; borgermester Wayne Seybold, finansrådgiver Don Bates og investeringsdirektør Kelly Mitchell. Jeg har uansett dette som trygt republikansk.

  Endelig har vi delstatsrevisorjobben. Her stiller den guvernøroppnevnte Suzanne Crouch til sitt første valg. Demokratene stiller med revisor Michael Claytor. Trygt republikansk.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også