Mer

  Påmeldingsfristen ute i Ohio

  Påmeldingsfristen gikk ut i Ohio i går. Delstaten har 16 seter i kongressen og 6 delstatsverv på valg. I tillegg skal hele delstatshuset på 99 medlemmer og ca. halvparten av delstatssenatet på 33 velges. I begge kamre har republikanerne solide flertall; disse vil neppe bli endret vesentlig. Primærvalget er tirsdag 6. mai.

  Det er, som i de fleste stater stadig færre seter som er genuint interessante. Republikanerne tegnet et ganske godt kart (for seg selv) og splittet kongressdelegasjonen 12-4, det største misforholdet mellom antall stemmer og antall representanter i noen stat.

  Alle kongressmedlemmene stiller til gjenvalg, men det er noe usikkerhet om valgutfallet i to, kanskje tre distrikter.

  Oppdatert 07.02: Jeg var litt kjapp på avtrekkeren i denne staten. Her registreres ikke kongresskandidater sentralt, men i fylkene. Derfor tar det gjerne noen dager før bildet er helt klart; endringer kan fortsatt komme.

  Ny 07.02: I det første distriktet kjemper to demokrater om å bli gruset av Steve Chabot (R) i november; markedsfører Jim Prues og pilot Fred Kundrata. Sistnevnte stilte for øvrig i det republikanske primærvalget mot Chabot i 2012.

  Endret 07.02: I distrikt 2 stiller hele fire demokrater; aktuar Marek Tyszkiewicz, veteran Ronny Richards, advokat John Sheil og William Smith. Uansett hvem som vinner i mai vil vedkommende bli most i november av kongressmann Brad Wenstrup.

  Ny 07.02: Joyce Beatty (D) i distrikt 3 utfordres internt av lærervikar Selina Miller.

  Endret 07.02: I distrikt 6 er det ingen primærvalg, men kongressmann Bill Johnson (R) får konkurranse fra en demokratisk tungvekter, den tidligere gruppelederen i delstatshuset, Jennifer Garrison. Hun får symbolsk motstand internt fra bonde og aktivist Greg Howard. Jeg har dette setet som trolig republikansk foreløpig.

  Ny 08.02: Kongressmann Bob Gibbs (R) får ubetydelig konkurranse fra eiendomsadministrator Robert Fisher (D).

  Endret 07.02: I distrikt 8, som tilhører Speakeren i Huset, republikaneren John Boehner, er det fire demokrater som kniver om nominasjonen; pensjonist Mort Meyer, professor Tom Poetter, Robert Edward Crow og Matthew Guyette. I tillegg får Boehner intern utfordring fra høyre i form av aktivist Matthew Ashworth, datakonsulent Eric Gurr og lærer J. D. Winteregg.

  Ny 07.02: I distrikt 9 får kongresskvinne Marcy Kaptur intern konkurranse fra advokat Cory Hoffman. På republikansk side står kampen mellom tidligere borgermester Robert Horrocks og aktivist Richard May.

  Endret 08.02: Republikaner Mike Turner i det 10. distriktet er nok trygg, uansett hvem av Robert Klepinger, innkjøpssjef John Anderson og forretningsmann Bill Conner som vinner det demokratiske primærvalget.

  Endret 08.02: Kongresskvinne Marcia Fudge i det 11. distriktet er like trygg; her stiller republikanerne med kunstner Mark Zetzer.

  Ny 07.02: Kongresmann Tim Ryan (D) i det 13. distriktet får en intern utfordring fra lastebilsjåfør Stephen Luchansky.

  I distrikt 14 er kongressmann David Joyce (R) kanskje den mest utsatte i hele delstaten. Han ble plukket ut av partistyret i 2012, fordi daværende kongressmann Steve LaTourette trakk seg fra gjenvalg etter at nominasjonsvalgene var over. Han får en intern utfordring fra delstatsrepresentant Matt Lynch. Dersom han overlever den, stiller advokat og konsulent Michael Wager for demokratene. Han har så langt vist seg som en meget kapabel pengeinnsamler og distriktet er tagbart for en moderat demokrat (R+4). Jeg har dette setet som trolig republikansk foreløpig.

  Ny 07.02: I det 15. distriktet får Steve Stivers (R) intern konkurranse fra investor Charles Chope.

  Endret 08.02: Det siste setet er det 16, der kongressmann Jim Renacci (R) har beseiret to demokratiske representanter på rappen. Han utfordres av James Donenwirth og tidligere delstatsrepresentant Pete Crossland. Jeg har også dette setet som trolig republikansk.

  Endret 08.02: Det er ingen primærvalg til noen av delstatsvervene, bortsett fra at en evig kandidat, Larry Ealy utfordrer Ed FitzGerald til den demokratiske nominasjonen. Jeg har alle valgene som svakt republikanske.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også