Mer

  Valgsnacks for onsdag 5. februar

  Valgsnacks-logoAL-guv: Tidligere kongressmann Parker Griffith ble valgt i 2008, gikk så over til republikanerne i 2010 og ble tuppet ut i primærvalget senere på året, for deretter å stille som uavhengig i 2012. Nå er han tilbake i det demokratiske partiet igjen, og vurderer å stille som kandidat i guvernørvalget til høsten.

  AK-guv: PPP har målt Alaska, og finner guvernør Sean Parnell med 41% mot 25% for demokrat Byron Mallott. Mer bekymringsfullt for Parnell er at tidligere republikaner og borgermester, den uavhengige Bill Walker tar 16%.

  AK-sen2: Samme måling tester også senatsvalget, og finner senator Mark Begich med en 43-37 ledelse på viseguvernør Matt Treadwell og en 41-37 ledelse på tidligere leder for delstatens naturressurser, Dan Sullivan.

  KS-guv: En måling gir guvernør Sam Brownback en 42-31 ledelse på delstatsrepresentant Paul Davis.

  MA-guv: En måling gir justisminister Martha Coakley en 56-11 ledelse over finansminister Steven Grossman i det demokratiske primærvalget, og en 44-31 ledelse på republikaner Charlie Baker.

  MN-ltguv: Guvernør Mark Dayton (D) kommer til å plukke sin egen stabssjef, Tina Smith som ny viseguvernør fra 2015 (forutsatt at han blir gjenvalgt).

  NH-1: University of New Hampshire er ute med en måling som viser tidligere kongressmann Frank Guinta (R) med en 45-39 ledelse over sittende kongresskvinne Carol Shea-Porter (D). Den andre republikaneren, forretningsmannen Dan Innis ligger derimot under 33-43.

  NH-2: Samme måling gir kongresskvinne Ann Kuster (D) en 38-34 ledelse på tidligere delstatssenator Gary Lambert og en 36-30 ledelse på delstatsrepresentant Marilinda Garcia.

  NJ-1: Kongressmann Rob Andrews vil gå av i februar for å ta en jobb i et privat advokatfirma. Distriktet er bunnsolid demokratisk (D+14) og kontrollert av den beryktede demokratiske partimaskinen i området, som allerede har samlet seg rundt delstatssenator Donald Norcross som etterfølger. Trolig vil suppleringsvalget bli arrangert samtidig med det ordinære valget i november.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også