Mer

  Valgsnacks for fredag 31. januar

  Valgsnacks-logoCA-33: Kongressmann Henry Waxman, første gang valgt i 1974, vil ikke stille til gjenvalg i 2014. Man kan sikkert vente en god del demokrater i dette nordvestlige LA-distriktet, som bla. omfatter kjente strøk som Santa Monica, Beverly Hills, Malibu og Redondo Beach. Det er trygt demokratisk (D+11).

  FL-guv: Quinnipiac finner større avstand i Florida enn hva tidligere målere har gjort; her har ex-guvernør og demokrat Charlie Crist en 46-38 ledelse på republikaner og guvernør Rick Scott. Crist har ellers akkurat anskaffet seg en nokså ukjent kampanjeleder.

  FL-19: Tidligere kongressmann Connie Mack (R) vil ikke prøve å ta tilbake setet han ga opp i 2012. Sittende kongressmann Trey Radel gikk av i forbindelse med kokainbesittelsen han ble dømt for, og Macks navn hadde vært nevnt som en mulig erstatter.

  IN-8: Demokratene har endelig en kandidat til å utfordre kongressmann Larry Bucshon i dette vippedistriktet, som er kjent som «det blodige åttende». Forretningsmann Tom Spangler eier et møbelfirma i området.

  LA-sen2: Rasmussen har målt Louisiana og finner kongressmann Bill Cassidy med en 44-40 ledelse på senator Mary Landrieu.

  MA-guv: Justisminister Martha Coakley leder 46-36 på republikaner Charlie Baker. Finansminister Steve Grossman ligger derimot under 34-35 for Baker.

  NE-guv: Justisminister Jon Bruning vurderer å stille i det republikanske primærvalget til guvernør. Han har tidligere avvist å stille, men sier han revurderer saken pga. kreft som nå er kurert.

  NH-sen2: Tidligere Massachusettssenator Scott Brown (R) har ennå ikke erklært seg som kandidat, men ligger allikevel likt, 44-44, med senator Jeanne Sheheen (D).

  NY-4: Distriktsanklager Kathleen Rice (D) har offisielt erklært sitt kandidatur for dette setet, som blir åpent når Carolyn McCarthy går av. Republikanerne har ikke funnet noen tung kandidat å samle seg om foreløpig.

  PA-guv: Konservative Gravis har målt Pennsylvania, og finner at guvernør Tom Corbett taper for flere av sine demokratiske konkurrenter.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også