Mer

  Valgsnacks for torsdag 30. januar

  Valgsnacks-logoAller først: Påmeldingsfristen i Kentucky er ute!

  GA-sen2: PPP har målt Georgia for en demokratisk organisasjon. Demokrat og senatordatter Michelle Nunn har en knapp ledelse på sine republikanske konkurrenter, men vaker fortsatt rundt 40%. Jeg står på min vurdering av dette valget som trolig republikansk. Nunn trenger en «perfect storm» for å vinne her, dvs. en uspiselig republikansk kandidat og en mer populær president.

  KY-sen2: PPP har også målt Kentucky for en demokratisk gruppe og finner republikaner Mitch McConnell med en 45-44 ledelse på administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes.

  NJ-7: Borgermester i Clinton, Janice Kovach, vil stille for demokratene mot kongressmann Leonard Lance.

  NY-11: Kongressmann Michael Grimm (R) fremsatte diverse trusler mot en tv-journalist tirsdag – for åpnet kamera. Innslaget er ikke videre flatterende for Grimm, men vil neppe utgjøre noe stort problem for ham i valgkampen. På Staten Island er man vant med verre ting.

  OH-14: Delstatsrepresentant Matt Lynch vil trolig utfordre kongressmann David Joyce (R), som ble oppnevnt av partiet etter at daværende kongressmann Steve LaTourette trakk seg etter at nominasjonsvalgene var over.

  VA-8: Flere demokrater melder seg på til det demokratiske primærvalget: Delstatssenator Adam Ebbin; borgermester i Alexandria, Bill Euille og delstatsrepresentantene Mark Sickles og Alfonso Lopez. Fra før har vi 4 kandidater. Her kan vinneren meget vel ta godt under 30%…

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også