Mer

  Påmeldingsfristen ute i Kentucky

  Påmeldingsfristen gikk ut i Kentucky i går. Det er noen få primærvalg og enda færre av dem er interessante. Delstatsvervene er på valg i 2015, men halve delstatssenatet og hele delstatshuset er på valg i 2014. Republikanerne håper ta sistnevnte.

  Både senator Mitch McConnell og hans demokratiske utfordrer, administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes får konkurranse internt. En av McConnells utfordrere, investor Matt Bevin, er av et slikt kaliber at han ikke umiddelbart kan avvises, men jeg tror McConnell vinner til slutt. Bevin har fått noe støtte fra Tea Party-tilhengere og noen konservative grupper rundt om i landet, men McConnell har samlet inn svært mye penger, og Bevin har allerede fått en del negative tv-reklamer mot seg.

  På republikansk side stiller i tillegg James Copas, Chris Payne og Shawna Sterling. For demokratene stiller Burrel Farnsley, tidligere professor Greg Leichty og forretningsmann Tom Recktenwald.

  I det første kongressdistriktet kjemper to demokrater om å få bli moset av kongressmann Ed Whitfield i november; auksjonarius Charles Hatchett og student Wesley Bolin.

  I det tredje distriktet utfordres kongressmann John Yarmuth (D) internt av politisk ukjente Ray Pierce.

  I det femte distriktet kjemper advokat Ken Stepp mot pensjonist og konspiranoiagærning Billy Ray Wilson om den demokratiske nominasjonen. Uansett hvem som vinner vil vedkommende tape stort mot kongressmann Hal Rogers.

  Endelig utfordres utdanningsaktivist Elizabeth Jensen av pensjonist Geoff Young i det sjette distriktet. Jensen har samlet inn brukbart med penger, og jeg har dette racet som «trolig republikansk» i november, siden dette tross alt er kongressmann Andy Barrs første periode og han kun tok såvidt over 50% i 2012.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også