Mer

  Valgsnacks for tirsdag 28. januar

  Valgsnacks-logoFL-18: Tidligere leder for delstatssenatet, Adam Hasner (R) vil allikevel ikke stille mot kongressmann Patrick Murphy, som vant meget knapt over kontroversielle Allen West i 2012. Dermed står republikanerne fortsatt uten en sterk kandidat i dette vippedistriktet.

  FL-19: Kongressmann Trey Radel, som ble tatt for besittelse av kokain i oktober fjor, trakk seg fra Huset litt over midnatt, norsk tid. Radels sete er trygt republikansk (R+12), så all spenning her er knyttet til primærvalget. Tidligere delstatsrepresentant Pat Kreegel stilte allerede mot Radel og delstatssenator Lizbeth Benacquisto vurderer racet nøye. I tillegg har det ryktes at tidligere kongressmann Connie Mack, som hadde setet før Radel, vurderer å stille. Det er foreløpig ukjent om og når det blir et suppleringsvalg.

  HI-guv: Demokrat og tidligere borgermester i Honolulu, den sentrumsorienterte Mufi Hannemann vurderer visstnok å stille til guvernør for republikanerne. Han tapte det demokratiske primærvalget i 2010 for nåværende guvernør Neil Abercrombie.

  KS-2: Delstatssenator Steve Fitzgerald utfordrer kongresskvinne Lynn Jenkins i det republikanske primærvalget. Fitzgerald legger seg til høyre for Jenkins.

  KS-4: I samme artikkel fremgår det at tidligere kongressrepresentant Todd Tiahrt vurderer å stille i primærvalget mot kongressmann Mike Pompeo, som tok over dette setet da Tiahrt forsøkte å vinne senatsnominasjonen i 2010.

  MT-1: Delstatssenator Elsie Arntzen vil stille til den republikanske nominasjonen. Hun blir den femte republikaneren i racet.

  NC-sen2: Rasmussen finner den ledende republikaneren, Speaker Thom Tillis med en 47-40 ledelse på senator Kay Hagan.

  OK-sen3: Tidligere guvernør Frank Keating (R) flørtet med senatsjobben til avtroppende Tom Coburn i helgen, men mandag erklærte han at han ikke ville stille.

  PA-16: Advokat og tidligere delstatsrepresentant Tom Houghton vil stille for demokratene mot kongressmann Joe Pitts.

  UT-4: Avtroppende kongressmann Jim Matheson var muligens den siste demokrat på en lang stund til å holde et sete i blodrøde Utah, men demokratene forsøker i det minste å lansere en lignende kandidatDoug Owens. Han er advokat og sønn av en tidligere kongressmann. Inntil jeg ser hva unge Owens er god for, beholder jeg dette setet som trygt republikansk.

  WI-guv: En lokal måling gir guvernør Scott Walker en 47-41 ledelse over sin antatte demokratiske utfordrer, skolestyremedlem og forretningskvinne Mary Burke.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også