Mer

  Valgsnacks for mandag 27. januar

  Valgsnacks-logo

  Aller først: Påmeldingsfristen er ute i West Virginia!

  CA-lokal: SurveyUSA har igjen målt borgermestervalget, og finner republikaner Kevin Faulconer med en 49-44 ledelse på demokrat David Alvarez. Valget finner sted 11. februar.

  Huset: En måling for Washington Post gir republikanerne en 46-45 ledelse på en såkalt generisk stemmeseddel, dvs. et rent spørsmål om hvilket parti man støtter.

  OK-5: Tre republikanere har så langt meldt seg til dette sterkt konservative setet, som blir åpent fordi kongressmann James Lankford stiller til Senatet. De tre er forretningskommisjonær Patrice Douglas, tidligere delstatssenator Steve Russell og tidligere delstatsrepresentant Shane Jett.

  OK-sen3: Tidligere guvernør Frank Keating vurderer å melde seg på det republikanske primærvalget til Tom Coburns åpne sete i november. Keating sier at dersom han ikke stiller, vil han i alle tilfelle støtte en «solid konservativ», noe som kan tyde på at en del allerede er misfornøyde med at kongressmann James Lankford er den eneste erklærte kandidaten. Lankford tilhører mer den sosialkonservative enn den fiskalkonservative fløyen av partiet.

  VA-8: Tre demokrater har foreløpig erklært seg som kandidater til James Morans trygt demokratiske sete. Det er delstatsrepresentantene Charniele Herring og Patrick Hope, samt forretningsmannen Bruce Shuttlesworth som tok 26% mot Moran i primærvalget i 2012. Det ryktes at også tidligere viseguvernør Don Beyer vurderer racet.

  VA-10: Det republikanske partiet i kongressdistriktet har vedtatt å nominere sin kandidat gjennom et såkalt firehouse primærvalg. Det vil si at alle partimedlemmer kan stemme ved i alt ti steder rundt om i distriktet. Valget avholdes 26. april, med påmeldingsfrist 15. februar, i motsetning til de normale primærvalgene, som avholdes 10. juni.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også