Mer

  Morgenkaffen, fredag 24. januar: Hillary har Obamas super PAC i ryggen og «Mitt» lanseres på Netflix

  Morgen-Hillary

  God morgen! Det er fredag, og Mor­gen­kaffen er servert. Før jeg kommer til dagens saker er det verdt å nevne to aktuelle artikler:

  Vi starter som vanlig med et sitat fra gårsdagen:

  «If the Democrats want to insult the women of America by making them believe that they are helpless without Uncle Sugar coming in and providing for them a prescription each month for birth control because they cannot control their libido or reproductive system without the help of the government, so be it. Let us take that discussion all across America.»

  Tidligere presidentkandidat og Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R), sitert av Politico. Huckabee nevnes fortsatt som en potensiell 2016-kandidat, men trives også i sin tilværelse som radio- og tv-kommentator.

  DAGEN I DAG, i 1970: Richard Nixon har sin beste dag som president, ifølge hans egne uttalelser. Nixon var i Philadelphia for å gi the Presidential Medal of Freedom til Eugene Ormandy, den verdenskjente dirigenten. Philadelphia Symphony Orchestra, ledet av nettopp Ormandy, spilte «Hail to the Chief» i det Nixon entret salen, noe som altså gjorde inntrykk.

  #AMPOL-NYTT

  • Texas-guvernør Rick Perry (R) signaliserer at han støtter en dekriminalisering (ikke legalisering, men mildere straffer utenfor fengselssysteme) av marihuanabruk i Texas. Houston Chronicle har mer.
  • New Jersey-guvernør Chris Christies (R) gjenvalgskampanje har blitt trukket inn i etterforskning av «Bridgegate». Washington Post: «Christie campaign subpoenaed in bridge scandal»
  • Kongresskvinnen Cathy McMorris Rodgers (R-Washington, 5. kongressdistrkt) har fått det store ansvaret med å levere republikanernes motsvar til president Obamas State of the Union-tale tirsdag kveld i neste uke. Washington Post har tatt en nærmere titt på McMorris Rodgers og serverer oss fem ting vi burde vite om henne før tirsdag. Som vi har nevnt tidligere her i Morgenkaffen står senator Mike Lee (R-Utah) for Tea Party-bevegelsens motsvar til Obamas SOTU-tale.
  • FBI har satt igang en etterforskning av senator Bob Menendez (D-New Jersey) med bakgrunn i hans forbindelse med to forretningsmenn fra Equador.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus (@USAvalg):

  • I følge Larry Sabato’s Crystal Ball har republikanerne en 50-50 sjanse til å vinne de 6 setene i Senatet som trengs for å ta kontrollen av Senatet i høstens mellomvalg.
  • Det eneste som kan redde Pennsylvania-guvernør Tom Cor­bett (R) er trolig en gri­sete kam­panje der han går aggres­sivt ut mot den demo­kra­tiske kan­di­daten så fort nomi­na­sjonen er avklart. Da kommer det godt med å ha mye penger på bok, og så langt har Cor­bett samlet inn hele 7,5 mil­lioner dollar.
  • Den kon­tro­ver­si­elle del­stats­se­na­toren Dick Black vil alli­kevel ikke søke den repub­li­kanske nomi­na­sjonen til vippe­setet i Virginias 10. kongressdistrikt. Setet blir ledig når Frank Wolf går av. Repub­li­ka­nernes kan­didat ser dermed ut til å bli den langt mer valg­bare del­stats­re­pre­sen­tanten Bar­bara Com­stock.
  • To nye målinger, en fra Ras­mussen som gir senator Mark Warner (D-Virginia) en 51-37 ledelse over Ed Gille­spie (R) og en fra Chris­topher New­port som gir Warner 50-30.
  • En drøss demo­krater lukter på det trygge setet i Michigans 14. kongressdistrikt, som blir ledig når Gary Peters stiller til Senatet. Den med størst opp­slut­ning fore­løpig er bor­ger­mester Brenda Lawrence, med 37%. Ingen andre toppet 6%.

  Du finner mer av dagens Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Priorities USA Action, den største super PACen på venstresiden i USA som ble opprettet for å støtte president Obamas gjenvalg, har begynt å samle inn penger for Hillary Clintons ventede 2016-kandidatur. New York Times har mer om saken.
  • Peter Beinart tar en nærmere titt på senator Rand Paul (R-Kentucky) i anledning alt fokuset på New Jersey-guvernør Chris Christie. Er Paul den nye front-runneren? «So if Christie is no longer the candidate to beat in the 2016 Republican race, who is? Believe it or not, it’s Rand Paul.»
   • «To understand the Kentucky senator’s hidden strength, it’s worth remembering this basic fact about the modern GOP: It almost never nominates first-time candidates. Since 1980, George W. Bush is the only first-timer to win a Republican nomination. And since Bush used the political network his father built, he enjoyed many of the benefits of someone who had run before. It’s the same with Paul. In both Iowa and New Hampshire, he begins with an unparalleled infrastructure left over from his father Ron Paul’s 2008 and 2012 campaigns.»

  HELGENS LESESTOFF

  PlanetHillary (Artikkelen er enda ikke publisert på nett)

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også