Mer

  Mange ønsker at Jeb Bush stiller i 2016, men moren Barbara er ikke en av dem

  Foto: Tom LeGro, PBS NewsHour.
  Foto: Tom LeGro, PBS NewsHour.

  Barbara Bush, kona til tidligere president George H. W Bush og mor til tidligere president George W. Bush, har tydeligvis gått lei av familiemedlemmer i Det hvite hus.

  Den tidligere førstedamen har tidligere annonsert sin motstand mot et eventuelt presidentforsøk fra sønnen, tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R). Hun gjentok det i et C-SPAN-intervju som ble sendt forrige onsdag.

  «Det er ingen tvil i mitt sinn om at Jeb er den mest kvalifiserte presidentkandidaten, men jeg håper han ikke stiller,» sa hun til C-SPAN i forbindelse med en intervjuserie med tidligere førstedamer.

  Bush utdypet kommentaren med at Jeb ville få «alle fiendene» til både broren George W., faren og hennes egne. Som førstedame mellom 1989 og 1993, og som mor til en president fra 2001 til 2009, vet Barbara Bush bedre enn de fleste hvilket press amerikanske presidenter – og deres familiemedlemmer – gjennomgår.

  Dette er andre gangen Barbara Bush kommer med en offentlig innvending mot tanken på en Bush-triologi i Det hvite hus.

  Under innvielsen av sønnens presidentbibliotek i april i fjor sa Barbara i et intervju på NBCs ”Today” at «vi har hatt nok av Bushene», samt at hun ikke tror Jeb Bush vil stille i 2016.

  I C-SPAN intervjuet i forrige uke begrunnet hun imidlertid uttalelsene med å indikere at det er et demokratisk problem at den amerikanske makten er fordelt på få familier.

  «Hvis vi ikke kan finne mer enn to eller tre familier til å stille til Det hvite hus, er det tåpelig, fordi det er gode guvernører og andre kvalifiserte kandidater. Kennedyeme, Clintonene, og Bushene, det er flere familier enn det,» sa Bush.

  Barbara Bush sin innvending mot sønnens potensielle presidentforsøk kan også sees som et subtilt angrep på demokratenes soleklare favorittkandidat i 2016, tidligere førstedame (1993-2001), senator, presidentkandidat og utenriksminister Hillary Clinton.

  Jeb Bush får 8 % oppslutning og ligger på en fjerdeplass blant republikanernes potensielle presidentkandidater i den nyeste meningsmålingen utført av NBC/Marist.

  Etter Barbara Bush sine uttalelser la Jeb Bush ut denne humoristiske tweeten:

   

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også