Mer

  Valgsnacks for tirsdag 21. januar

  Valgsnacks-logoHI-guv: Tidligere viseguvernør Duke Aiona (R) vil utfordre guvernør Neil Abercrombie til høsten. Aiona tapte med nærmere tyve prosent mot Abercrombie i det sterkt republikanske 2010, så han har mildt sagt oppoverbakke.

  Huset: Republikanerne har tre (åpenlyst) homofile kongresskandidater i år. Denne artikkelen tar en titt på den motstanden de får, både fra høyre og fra venstre.

  Huset, Senatet: The Hill skriver at president George W. Bush er blitt mer populær etterhvert som tiden går, og dette har fått flere politikere fra hans administrasjon til å stille til valg.

  KS-4: Tidligere delstatssenator Kelly Kultala vil stille for demokratene.

  NE-sen2: Advokat David Domina er første demokrat til å stille til dette meget republikanske setet.

  Prez 2016: The Washington Post setter to forskjellige perspektiver på 2016 på trykk i dag. Den ene artikkelen hevder at republikanerne ikke har fått noe lettere vei til Det hvite hus etter 8 år med Obama, mens den andre artikkelen hevder det er demokratene som vil slite.

  WV-3: Kongressmann Nick Rahall må belage seg på en intern utfordring i dette setet, som er det mest republikanske setet for en demokrat som stiller til gjenvalg i 2014. Veteran Richard Ojeda vil stille mot ham.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også