Mer

    Valgsnacks for mandag 20. januar

    Valgsnacks-logoAller først en liten endring i hvordan valgpostene tagges heretter. Jeg har ført opp hvilken av de tre klassene hver enkelt senator tilhører. Disse klassene har ingen annen betydning enn at de sier noe om når et senatssete normalt er på valg – klasse 2 er på valg i år. Dette gjør det enklere å skille mellom senatorene når begge seter er ledige et år, slik som i Oklahoma og South Carolina i 2014.

    OH-ltguv: Den sannsynlige demokratiske guvernørkandidaten Ed FitzGerald har plukket en ny kandidat til viseguvernør; advokat Sharen Neuhardt. Den forrige kandidaten, Eric Kearney, måtte trekke seg pga. ubetalte skatteregninger. Neuhardt har tapt kongressvalg to ganger tidligere.

    OK-sen: Senator Tom Coburn, som alt hadde varslet at han ikke ville gå for gjenvalg i 2016, vil fratre ved utgangen av nåværende periode. Dette vil formodentlig bety at det blir nyvalg til setet i 2014, samtidig med setet til James Inhofe, som uansett er på valg. Oklahoma er en svært konservativ stat, så jeg har begge disse setene som trygt republikanske.

    WI-guv: Delstatssenator Kathleen Vinehout vil allikevel ikke stille til guvernør til høsten pga. skader hun pådro seg i en bilulykke forrige måned.

    WI-sen: Rasmussen har målt og finner republikaner Terry Lynn Land med en ørliten 37-35 ledelse på demokrat Gary Peters.

    Jon Henrik Gilhuus
    Jon Henrik Gilhuus
    Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

    Les også