Mer

  Verdens Mektigste By: Gjennomføring

  paul-ryan-and-patty-murray

  WASHINGTON, D.C.: Verdens Mektigste By har gjort jobben sin. Den har klart å bruke 6,8 billioner kroner.

  VerdensMektigsteByDet sier litt om hvor dårlig arbeidsmiljøet i Washington har vært de siste årene når politikere fra begge partier denne uken feiret et 1 582 sider langt dokument som vil koste USA 1,1 billioner dollar — og holde skuta på rett kjøl til oktober. Det er det nærmeste et budsjett landet har hatt i manns minne.

  359 medlemmer av Representantenes hus stemte for avtalen onsdag kveld. På torsdag ga også 72 senatorer tommelen opp. Stabelen ble så sendt videre til Obama, og vips var hele saken lov.

  De burde kanskje satt seg ned og lest et par sider?

  Det viser seg at budsjettet — et kompromiss inngått mellom senator Patty Murray (D-Washington) og representant Paul Ryan (R-Wisconsin) — ikke på noen måte er en smal lov, ifølge organisasjoner som Taxpayers for Common Sense.

  Forsvarsdepartementet får 666 millioner dollar til å undersøke sykdommer som autisme og brystkreft. Petroleumsnæringen får 141 millioner. Føderale organer som innvilger forskningsstøtte må sørge for at resultatene blir gjort offentlig tilgjengelig — men disse datasystemene kan ikke brukes til å dele pornografi (sjekk side 1 021)!

  Det drypper med andre ord litt ekstra på Kongressens venner, nå som økonomien har kommet seg ut av krypkjelleren.

  Washington er et distrikt, ikke en delstat, noe som betyr at den ikke er representert i Kongressen, med unntak av representant Eleanor Holmes Norton (D). Hun har ikke stemmerett i Representantenes hus, men hun kan klage på byens vegne.

  Denne uken valgte Norton å markere sin motstand mot «business as usual» ved å introdusere et nytt lovforslag om å døpe om Rock Creek Park i nordvestre Washington til “Rock Creek National Park in the District of Columbia.”

  Det er lett å være oppgitt over Kongressen når man bor i Washington.

  Carl Fredrik Straumsheim
  Carl Fredrik Straumsheim
  Utdannet journalist ved University of Maryland, College Park. Har bodd i USA siden 2007.

  Les også