Mer

  Rubio og Paul bekreftet til årets CPAC

  RubioPaul
  Foto: Gage Skidmore

  Rand Paul og Marco Rubio, to potensielle republikanske presidentkandidater i 2016, er begge bekreftet til årets CPAC konferanse.

  Conservative Political Action Conference – den årlige konferansen for konservative aktivister like utenfor Washington, D.C. – er en verdifull mulighet for håpefulle presidentkandidater til å markere seg.

  Rand Paul og Marco Rubio, senatorer fra henholdsvis Kentucky og Florida, vurderer begge et presidentkandidater i 2016. De er også de første store navnene som er bekreftet til årets CPAC-konferanse, som arrangeres 6.-8. mars.

  Tradisjonelt har den konservative sammenkomsten blitt avsluttet med en strawpoll der konferansedeltakerne stemmer på sin favoritt til neste presidentvalg.

  Ettersom antallet deltakere ikke er særlig stort (i fjor stemte i underkant av 3000) er det fullt mulig å påvirke resultatet til sin favør dersom en kandidat virkelig går inn for det. Her er gratis billetter, transport og t-skjorter tidligere benyttede midler.

  I fjor gikk seieren til Rand Paul, mens Marco Rubio havnet på en knepen andreplass. Begge investerte ressurser for å vinne.

  I år er det knyttet stor spenning til om New Jersey-guvernør Chris Christie (R) vil bli invitert til konferansen. Christie ble ikke invitert i fjor, blant annet på grunn av hans ros av Obama under orkanen Sandy i innspurten av presidentvalgkampen.

  Ifølge en ny NBC/Marist meningsmåling (N=385, feilmargin +/- 5 %) er imidlertid Christie favoritten i det republikanske feltet, på tross av “Bridegate”.

  Christie ligger på 16 % i oppslutning, mens Paul havner på tredjeplass med 9 % – bak Romneys visepresidentkandidat Paul Ryan (12%). Rubio får 7 %, og havner dermed på en femteplass i denne målingen.

  Nicolai Buzatu
  Nicolai Buzatu
  Lærer og skribent på AmerikanskPolitikk.no. Har en master i engelsk og en bachelorgrad i Nord-Amerikastudier fra Universitetet i Oslo.

  Les også