Mer

  Morgenkaffen, fredag 17. januar: De føderale myndighetene er finansiert ut september

  Morgen-ReidCruzObama

  God morgen! Det er fredag, og Mor­gen­kaffen er servert. Ettersom det er fredag passer det bra med et par #ffnor: To av vårens praktikanter er nemlig klare: @ChristofferSG og @cisRonnestad.

  «The passage of this spending bill is the most persuasive sign yet [that the] Tea Party’s ideological grip on Congress is slipping–for now, at least.»

  ABC News’ Jeff Zeleny om Kongressens endelige vedtak av budsjettpakken som finansierer de føderale myndighetene ut september.

  #AMPOL-NYTT

  • Kongressen ble i går enige om fordelingen av budsjettpakkens 1,012 billioner dollar etter at den konservative motstanden kollapset i Senatet. Det innebærer at de føderale myndighetene er finansiert ut september. Stemmegivningen var 72-26 og den sendes nå til Det hvite hus for underskrift. Mens de brede utgiftsrammene ble satt i budsjettavtalen fra desember, fastsetter gårsdagens avtale den faktiske fordelingen av midlene.
  • Senator Tom Coburn (R-Oklahoma) har prostatakreft og har tidligere annonsert at han ikke søker gjenvalg i 2016. I går kunngjorde han at han trekker seg allerede ved utgangen av året, to år før perioden hans går ut: «I can best serve my own children and grandchildren by shifting my focus elsewhere». Det er dermed duket for et spesialvalg for å fylle Coburns sete. Du leser hele Coburns uttalelse her.
  • Representantenes hus har vedtatt (259-154) lovgivning som krever ukentlige oppdateringer fra implementeringen av Obamacares forsikringsmarkeder.
  • New Jersey-guvernør Chris Christie (R) gjør seg klar til å legge ut på en PR-kampanje for å endre fokus fra «Bridgegate». Han er allerede i gang, noe du ser et eksempel på under «Veien til Det hvite hus».
  • Innbyggerne i Utah er delt når det kommer til spørsmålet om likekjønnet ekteskap, ifølge en ny meningsmåling. Spørsmålet er særlig aktuelt på grunn av den pågående behandlingen av en kjønnsnøytral ekteskapslov i rettssystemet.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus (@USAvalg):

  • Tid­li­gere RNC-­for­mann Ed Gille­spie, som senest spilte en rolle som rådgiver for Mitt Romney i 2012-valgkampen, erklærte sitt kan­di­datur til Senatet i Virginia på torsdag. Repub­li­ka­neren har en meget vans­kelig opp­gave mot den popu­lære sena­toren Mark Warner (D-Virginia).
  • Iowa-guvernør Terry Bran­stad (R) erklærte seg som offi­siell kan­didat til gjen­valg torsdag. Den norsk-ættede repub­li­ka­neren Bran­stad har alt sittet i fem perioder. Vinner han gjenvalg går han inn i historiebøkene som USAs lengsittende guvernør.
  • Floridas 13. kongressdistrikt: Repub­li­kaner David Jolly starter valg­kampen med en 47-43 ledelse over demo­krat Alex Sink, ifølge en måling. Hele 68% av vel­gerne sier at Oba­ma­care vil påvirke deres stemme­giv­ning. Valget avholdes 11. mars.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  New Jersey-guvernør Chris Christie (R) er i hardt vær, men er fortsatt en av republikanernes sterkeste kort i 2016. Nå virker det imidlertid som om han prøver å legge en liten demper på alle 2016-spekulasjonene:

  «My focus is you all gave me a resounding vote of support on November 5th. You asked me, and I accepted, the task of leading this state for eight years, not four years, and no one I can assure you ever told me or anybody on my team that it was going to be easy. It hadn’t been up to this point, and there’s all kinds of challenges as you know that come every day out of nowhere to test you. But, I want to ensure the people of New Jersey of one thing: I was born here, I was raised here, I’m raising my family here, and this is where I intend to spend the rest of my life

  httpv://youtu.be/52YvudA_0Mw

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  Foto: Gage Skidmore
  Foto: Gage Skidmore

  «Hva er det med Chris Christie?», av Svein Melby (AmerikanskPolitikk.no): «Republikanernes kanskje fremste vinnerhåp ved presidentvalget i 2016 er i hardt vær. Hans politiske fremtid synes å henge i en tynn tråd, men hardkjøret kan også styrke Christies muligheter.» LES VIDERE

  DAGENS TWEET(S)

   

   

   

   

   

  TIL SLUTT:

  Det hvite hus har publisert en ny utgave av West Wing Week:

  httpv://youtu.be/Ych84d9G_yo


  Mor­gen­kaffen brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen fra mandag til fredag.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også