Mer

  Valgsnacks for torsdag 16. januar

  Valgsnacks-logoAK-sen: Tidligere leder for Alaskas naturressurskommisjon, Dan Sullivan, har sopet inn 1,25 million dollar og ligger godt foran viseguvernør Mead Treadwell i pengeracet i det republikanske primærvalget. Vinneren møter senator Mark Begich.

  CA-3, CA-11: Kongressmann John Garamendi kommer til å forbli i det politisk jevne 3. distriktet. Han utløste spekulasjoner om at han ville bytte til det solid demokratiske 11. distriktet da han svarte at han ikke var fremmed for det.

  CA-25: Buck McKeon tar ikke gjenvalg. Beslutningen er ingen overraskelse, siden han knapt har samlet inn penger så langt. Dette setet er jevnt på presidentnivå (R+3), men har en god del republikanere nedover i rekkene. Jeg endrer fra trygt til trolig republikansk enn så lenge.

  NH-guv: PPP har målt, og finner at guvernør Maggie Hassan er trygg, med en 52-27 jobboppslutning og stor ledelse over potensielle republikanske motkandidater.

  NH-sen: Samme måling finner senator Jeanne Shaheen (D) med en 46-43 ledelse på tidligere Massachusetts-senator Scott Brown (R) og en mye større ledelse på en del andre republikanere.

  NV-ag: Advokat Adam Laxalt (R) utfordrer administrasjonsminister Ross Miller. Laxalt er barnebarn av avdøde senator Paul Laxalt og uekte sønn av tidligere senator Pete Domenici.

  PA-6: Fylkeskommisær Ryan Costello blir første republikaner til å melde seg på i dette jevne distriktet (R+2), som blir ledig til høsten. En skokk demokrater vurderer å slenge seg på.

  VA-8: Kongressmann Jim Moran tar ikke gjenvalg, og blir dermed den tredje demokraten på like mange dager som takker av. Moran ble første gang valgt i 1990 og setet er trygt demokratisk (D+16).

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også