Mer

  Valgsnacks for onsdag 15. januar

  Valgsnacks-logoAR-ltguv: Delstatsforsamlingen i Arkansas kommer trolig til å vedta ikke å avholde noe nyvalg til dette vervet, som uansett er på valg i november.

  CA-3, CA-11: Kongressmann John Garamendi (D) vurderer å hoppe over til det solid demokratiske CA-11, der George Miller akkurat har annonsert at han ikke tar gjenvalg. Dersom Garamendi skifter sete, vil svakt demokratiske CA-3 bli enda mer utsatt enn i dag og kan meget vel skifte parti.

  FL-ltguv: Guvernør Rick Scott har endelig plukket ut en erstatter for Jennifer Carroll, som måtte gå av pga. påstander om økonomiske misligheter. Erstatteren er takstmann i Miami-Dade fylke, tidligere delstatsrepresentant Carlos Lopez-Cantera.

  FL-13: Primærvalget i natt ble vunnet av tidligere kongressrådgiver David Jolly (R). Han møter tidligere finansminister Alex Sink (D) i valget 11. mars.

  MN-ltguv: Viseguvernør Yvonne Solon vil ikke ta gjenvalg. Hun har ikke vært noen sentral brikke i guvernør Mark Daytons første periode, og det verserer faktisk et forslag i delstatsforsamlingen om å avvikle hele vervet.

  MT-1: Tidligere kongressmann Denny Rehberg vil ikke gjøre et comeback i sitt gamle sete.

  NY-21: Kongressmann Bill Owens vil ikke stille til gjenvalg i høst. Demokraten Owens ble første gang valgt i et suppleringsvalg i 2009, mye pga. splittelse på høyresiden. Han har hele tiden hatt jevne valg, og tok bare så vidt over 50% i 2012. Distriktet er også meget jevnt (R+0).

  NC-sen: Det er fortsatt relativt jevnt i det republikanske primærvalget, ifølge PPP og fortsatt jevnt mellom den demokratiske senatoren Kay Hagan og hennes utfordrere.

  TN-sen: Advokat Terry Adams blir trolig demokratenes offerlam mot senator Lamar Alexander til høsten. Adams har fått støtte fra omtrent hele partiapparatet (det lille som er av det) i Tennessee, der demokratene trolig er veldig fokuserte på ikke å gjenta miseren fra 2012, da de nominerte den konservative Mark Clayton.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også