Mer

  Primærvalg i FL-13

  I dag arrangeres primærvalget forut for suppleringsvalget i Floridas 13. kongressdistrikt. Setet ble holdt i mange år av republikaneren Bill Young, som døde i oktober 2013. Selve suppleringsvalget blir avholdt 11. mars. Du kan følge opptellingen fra nattens valg her.

  Distriktet er politisk jevnt på papiret (R+1), og demokratene scoret en meget god rekrutt i tidligere finansminister og (såvidt) tapende guvernørkandidat i 2014, Alex Sink. Hun har samlet inn nesten dobbelt så mye som de tre republikanerne til sammen og starter med en stor fordel når det gjelder hvor mange som kjenner navnet. Hennes styrke har skremt vekk alle andre demokratiske kandidater.

  Tre navn kjemper om den republikanske nominasjonen; advokat, pilot og veteran Mark Bircher; advokat, lobbyist og tidligere kongressrådgiver for Bill Young, David Jolly og delstatsrepresentant og tidligere borgermester Kathleen Peters.

  Bircher er politisk ukjent, og har samlet inn lite penger. Han har imidlertid fått støtte fra tidligere kongressrepresentant og høyreikon Allen West. Med tanke på alt bråket rundt Obamacare skal man ikke helt utelukke at Tea Party-entusiasmen veier opp for pengene i dette valget.

  Jolly har fått støtte fra Youngs enke og har samlet inn bra med penger for en ordinær kongresskandidat, men hans kandidatur kompliseres av at han har donert til mange demokrater tidligere og at mange republikanske velgere oppfatter ham som et politisk vesen uten sterke, personlige overbevisninger.

  Peters har fått støtte fra Youngs sønn og er vel den mest tradisjonelle kandidaten i dette valget. Hun har imidlertid ikke samlet inn mye penger og har ført en svak valgkamp så langt.

  En måling utført for høyrevridde Gravitas viser Jolly med 34% mot 28% for Peters og 25% for Bircher. En annen, fra St Pete Polls, gir Jolly 37%, Bircher 26% og Peters 24%.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også