Mer

  Morgenkaffen, mandag 13. januar: Christie og Gates på alles lepper

  Morgen-RobertGates

  God morgen! I dag serveres det en noe lunken utgave av Morgenkaffen. Det skyldes en kombinasjon av undertegnedes forkjølelse og et lite samarbeidsvillig nett på NSBs strekning mellom Drammen og Oslo S i morgentimene. Uansett, her er dagens saker:

  «If, for some reason, it’s not true, the man has put his political career completely at risk if it turns out there is some evidence that he knew about it. He’s taken the complete risk that his political career is over. I don’t think he’d do that if there’s any suggestion he knew about this.»

  Tidligere New York City-borgermester Rudy Giuliani (R), om New Jersey-guvernør Chris Christie.

  #AMPOL-NYTT

  • Søndagsshowene ble i går preget av New Jersey-guvernør Chris Christie (R) og broskandalen i New Jersey, og tidligere forsvarsminister Robert Gates‘ nye bok. Selv om mye av fokuset var på Christie var det få politikere som ville si noe konkret om saken:
   • «I think this is a story that’s still developing and we should reserve judgment,» sa senator Marco Rubio (R-Florida) på CBS’ «Face the Nation.»

   • Maryland-guvernør Martin O’Malley (D), som i likhet med Christie og Rubio er en potensiell 2016-kandidat, avstod også fra å kommentere saken ytterligere da han ble spurt på CNNs «State of the Union».
   • John McCain roste imidlertid Christie for håndteringen av skandalen, mens han mente Robert Gates burde ventet med å utgi boka.
  • New York Times tar en nærmere titt på broskandalen.
  • Chris Christie kritiseres av sin mentor, tidligere New Jersey-guvernør Tom Kean (R, 1982-1990): In an interview with The Washington Post over the weekend, he said that Mr. Christie’s aggressive and sometimes “dangerous” approach to governing should give voters pause as they size him up as a presidential candidate. “On the one hand, I think he’s got a lot to offer,” Mr. Kean said. “I think he’s the most able politician since Bill Clinton. On the other hand, you look at these other qualities and ask, do you really want that in your president?”
  • I det avtalen om Irans kjernefysiske programmer straks trer i kraft peker det meste i retning av at president Obama ikke klarer å forhindre at Kongressen vedtar nye Iran-sanksjoner.
  • Visepresident Joe Biden er i Israel i anledning begravelsen til Ariel Sharon. Biden kommer til å ha møter med president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu mens han er i landet. Biden kommer til å tale i Knesset og delta i begravelsen etter minneseremonien.
  • Utenriksminister John Kerry er på toppen av tidligere utenriksminister Hillary Clintons «hatliste» ifølge en ny bok.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus (@USAvalg):

  • Kampen om det åpne setet i Floridas 13. kongressdistrikt: En måling utført av høyre­vridde Gravis gir David Jolly 34%, mot 28% for Kathleen Peters og 25% for Mark Bir­cher. En annen, fra St Pete Polls, gir Jolly 37%, Bir­cher 26% og Peters 24%.
  • Guvernørracet i Georgia: En ny måling viser guvernør Nathan Deal med en 47-38 ledelse over Jason Carter.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  Washington Posts Chris Cillizza har oppdatert sin 2016-ranking for republikanerne. Overrasket over 1. plassen?

  1. Chris Christie
  2. Rand Paul
  3. Scott Walker
  4. Ted Cruz
  5. Jeb Bush
  6. Bobby Jindal
  7. Marco Rubio
  8. John Kasich
  9. Rick Perry
  10. Rick Santorum
  • Chris Christies potensielle 2016-rivaler trår varsomt rundt bridge-gate.
  • Tidligere forsvarminister Robert Gates mener Hillary Clinton ville blitt en god president.

  DAGENS LESESTOFF

  «Nye avsløringer om Roger Ailes, mannen bak Fox News», av Helene Megaard (AmerikanskPolitikk.no): «En ny bok om konsernsjefen i Fox News ventes å avsløre ny informasjon om den myteomspunne mediemogulen Roger Ailes. Biografien «The Loudest Voice in the Room» av journalist Gabriel Sherman kommer ut 21. januar.» LES VIDERE

  «Verdens Mektigste By», av Carl Straumsheim (AmerikanskPolitikk.no): «Siste nytt fra Verdens Mektigste By: Obama tar seg lunsjpause. Til og med verdensledere må få i seg nok næring. Men når man er verdens mektigste mann, kan man ikke akkurat ta seg en svipptur innom kaféen på hjørnet. Noen ganger gjør de det uansett. Sent på fredag formiddag spaserte Barack Obama, USAs 44. president, inn i The Coupe, et spisested i bydelen Columbia Heights. Han satt seg ned sammen med en gruppe unge voksne. Han drakk iste, spiste chili og en hamburger, og betalte med kredittkort.» LES VIDERE

  Helt til slutt:

  Ukas beste politiske karikatur kommer fra Barry Blitt og er hentet fra forsiden av The New Yorker:

  ChristieGWB


  Mor­gen­kaffen brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen fra mandag til fredag.

  Francis Rønnestad
  Francis Rønnestad
  Nord-Amerikaviter og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også