Mer

  Morgenkaffen, fredag 10. januar: Christie prøver å legge «Bridgegate» bak seg

  Morgen-Christie

  God morgen! Det er fredag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «You’re going to see conservatives returning the favor he gave them over the last year. There’s no love lost between Chris Christie and conservatives.»

  Den republikanske strategen Rick Wilson, sitert av National Journal. Wilson sa også at Christie «goes out of his way to be a dick to other Republicans.»

  #AMPOL-NYTT

  • Broskandalen har gitt New Jersey-guvernør Chris Christie (R) en solid ripe i lakken, selv om gårsdagens laaange pressekonferanse var et steg i riktig retning. Mer om hvorfor det er tilfellet, her. Det gjenstår å se hvor mye den nyvalgte guvernøren faller tilbake på popularitetsmålingene i ukene som kommer. Mer under dagens lesestoff. Gikk du glipp av pressekonferansen? CSPAN har selvsagt alt på video.
  • Jon Stewart, som selv er fra New Jersey, er flau over broskandalen.
  • President Obama gjør seg klar til å presentere et knippe NSA-reformer så tidlig som i neste uke. Wall Street Journal melder følgende: Obama «is leaning toward extending broad privacy protections to non-U.S. citizens and is seriously considering restructuring the National Security Agency program that collects phone-call data of nearly all Americans. … Mr. Obama plans to unveil these and other changes to surveillance programs as soon as next week… Though he has made no final decisions on some of the most controversial proposals, Mr. Obama is nearing the end of his closely watched assessment of surveillance reforms that will define the NSA’s rules of the road for years to come.»
  • Kongressmannen Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt), som leder budsjettkomiteen i Representantenes hus, mener USAs «War on Poverty» er tapt. Han har skissert en ny løsning for å hjelpe de aller fattigste.
  • Landbruksloven, bedre kjent som «the farm bill», er i trøbbel.

  VALGSNACKS

  • Tidligere RNC-formann og Romney-rådgiver Ed Gillespie (R) skal ha bestemt seg for å utfordre senator Mark Warner (D-Virginia). Annonseringen kan komme så tidlig som i neste uke. New York Times: «The bid by Mr. Gillespie, a longtime party operative turned lobbyist with ties to both Republican grass-roots and establishment wings, also underlines the intent of more mainstream Virginia Republicans to take back control of the party after a Tea Party-backed candidate lost the governorship.»
  • Georgia-guvernør Nathan Deal leder 44-22 over sin demo­kra­tiske utfordrer, Jason Carter.
  • Senator Tom Coburn (R-Oklahoma) sliter med pro­stata­kreft, og kan komme til å trekke seg i løpet av året. Han har uan­sett varslet at han ikke tar gjen­valg i 2016.
  • For­ret­nings­mann og tid­li­gere del­stats­parti­leder Allen Weh (R) vil stille mot senator Tom Udall (D-New Mexico).
  • Senator Mitch McConnell (R-Kentucky) utfordres blant annet av den uavhengige Matt Bevin i årets senatsvalg. McConnell kom med et nytt (video)angrep mot sistnevnte i går.

  Du finner mer av dagens Valgsnacks på valgbloggen.

  DAGENS LESESTOFF

  «Chris Christie prøver å legge broskandalen bak seg: «Jeg er ingen bølle», av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «Han gjorde det eneste rette situasjonen tatt i betraktning. Han la seg flat, informerte om at de ansvarlige har fått sparken, og svarte på utallige spørsmål. Christie har imidlertid ikke råd til at eventuelt nye avsløringer peker i en annen retning enn den versjonen han presenterte tidligere i dag. Ryktene om at Christies 2016-ambisjoner nå henger i en tynn tråd er forhastede og sterkt overdrevne. Det er imidlertid verdt å merke seg at Christies kritikere på høyresiden har fått ny ammunisjon. Christie har også fått en tidlig forsmak på hva et presidentkandidatur kommer til å innebære.» LINK


  Mor­gen­kaffen brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen fra mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også