Mer

  Valgsnacks for torsdag 9. januar

  Valgsnacks-logoAR-ltguv: Viseguvernør Mark Darr (R), som har erkjent brudd på reglene rundt valgkampfinansiering nekter å trekke seg, selv om guvernør Mike Beebe (D) og hele delstatens kongressdelegasjon har bedt ham om det. Mye tyder på at det nå blir riksrett for å fjerne Darr.

  KY-sen: Den uavhengige kandidaten Ed Marksberry hevder at kampanjen den demokratiske kandidaten Alison Lundergan Grimes forsøkte å bestikke ham for å få ham til å trekke seg. Grimes kampanje avviser påstandene.

  NY-guv: Fylkesråd Rob Astorino (R) sier selv at han er 50-50 om hvorvidt han vil stille mot guvernør Andrew Cuomo til høsten. Delstatspartileder Ed Cox hevdet mandag at Astorino ville stille.

  NY-4: Kongresskvinne Carolyn McCarthy vil ikke stille til gjenvalg i dette moderat demokratiske distriktet (D+3). McCarthy har siden juni i fjor slitt med en lungekreftdiagnose, men ville vært sikret gjenvalg. Distriktet er mindre sikkert uten henne, og var faktisk besatt av en republikaner inntil hun tok det i 1996.

  NC-7: Kongressmann Mike McIntyre tar heller ikke gjenvalg. Den sentrumsorienterte demokraten overlevde så vidt 2012, og ville aldri kunne føle seg trygg i dette ellers republikanske distriktet (R+12). Uten McIntyre holder jeg dette som en klar republikansk gevinst.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også