Mer

  Valgsnacks for torsdag 9. januar

  Valgsnacks-logoAR-ltguv: Viseguvernør Mark Darr (R), som har erkjent brudd på reglene rundt valgkampfinansiering nekter å trekke seg, selv om guvernør Mike Beebe (D) og hele delstatens kongressdelegasjon har bedt ham om det. Mye tyder på at det nå blir riksrett for å fjerne Darr.

  KY-sen: Den uavhengige kandidaten Ed Marksberry hevder at kampanjen den demokratiske kandidaten Alison Lundergan Grimes forsøkte å bestikke ham for å få ham til å trekke seg. Grimes kampanje avviser påstandene.

  NY-guv: Fylkesråd Rob Astorino (R) sier selv at han er 50-50 om hvorvidt han vil stille mot guvernør Andrew Cuomo til høsten. Delstatspartileder Ed Cox hevdet mandag at Astorino ville stille.

  NY-4: Kongresskvinne Carolyn McCarthy vil ikke stille til gjenvalg i dette moderat demokratiske distriktet (D+3). McCarthy har siden juni i fjor slitt med en lungekreftdiagnose, men ville vært sikret gjenvalg. Distriktet er mindre sikkert uten henne, og var faktisk besatt av en republikaner inntil hun tok det i 1996.

  NC-7: Kongressmann Mike McIntyre tar heller ikke gjenvalg. Den sentrumsorienterte demokraten overlevde så vidt 2012, og ville aldri kunne føle seg trygg i dette ellers republikanske distriktet (R+12). Uten McIntyre holder jeg dette som en klar republikansk gevinst.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også