Mer

  Chris Christie prøver å legge «Bridgegate» bak seg: «Jeg er ingen bølle»

  httpv://youtu.be/GbjpbSE2K3c

  Chris Christie leverte en god pressekonferanse tidligere i kveld. Han la seg flat, ga de ansvarlige sparken, og tok spørsmål etter spørsmål etter spørsmål. Men han har fått en ripe i lakken.

  Avsløringene om at stengningen av flere av Fort Lees innfartsfiler til George Washington-broen i september i fjor var politisk motivert, og at folk i New Jersey-guvernør Chris Christies (R) stab var direkte involvert, har kastet den populære Christie ut i en politisk skandale.

  Les også: «Mens noen sliter med en tunnel, sliter Chris Christie med en bro«

  Han tok avstand fra de involverte og sa unnskyld onsdag ettermiddag. Torsdag formiddag var det duket for det som skulle vise seg å bli en langvarig pressekonferanse.

  Han gjorde det eneste rette situasjonen tatt i betraktning. Han la seg flat, informerte om at de ansvarlige har fått sparken, og svarte på utallige spørsmål.

  Christie har imidlertid ikke råd til at eventuelt nye avsløringer peker i en annen retning enn den versjonen han presenterte tidligere i dag.

  Ryktene om at Christies 2016-ambisjoner nå henger i en tynn tråd er forhastede og sterkt overdrevne. Det er imidlertid verdt å merke seg at Christies kritikere på høyresiden har fått ny ammunisjon. Christie har også fått en tidlig forsmak på hva et presidentkandidatur kommer til å innebære.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også