Mer

  Mens noen sliter med en tunnel, sliter Chris Christie med en bro

  GovChristie

  Stengningen av Fort Lees innfartsåre til den høyt traffikerte George Washington-broen i fjor høst har skapt politisk hodebry for New Jersey-guvernør Chris Christie (R).

  Onsdag boltret amerikanske medier seg med e-post-korrespondanse mellom flere av Christies rådgivere. E-postene viser at Christies folk hadde en finger med i bro-skandalen som har vært en snakkis i New Jersey siden den fant sted i september i fjor høst.

  Christie vant gjenvalg med stor margin i november og anses av mange som republikanernes beste håp i 2016.

  Trafikkstudie, eller hevn?

  Lokale innfartsårer fra Fort Lee til den høyt traffikerte George Washington-broen ble stengt i deler av september. Stengningen skapte trafikkaos, stor misnøye blant innbyggerne i byen, og hodebry for den demokratiske borgermesteren Mark Sokolich (D).

  Christie-administrasjonen har tidligere hevdet at stengningen var en del av en trafikkstudie som var utenfor deres kontroll. Christie har selv avvist at stengningen hadde noe som helst med borgermester Sokolich å gjøre, som ikke støttet Christies gjenvalg i november i fjor.

  E-postkorrespondansen mellom flere Christie-rådgivere tegner imidlertid et noe annet bilde av hva som skjedde i fjor høst.

  E-postene

  «På tide med trafikkproblemer i Fort Lee», skrev Bridget Kelley, en av Christies visestabssjefer, den 13. august. Mottakeren, David Wildstein, var en av Christies menn i Port Authority of New York & New Jersey.

  Borgermesteren og innbyggerne i Fort Lee klagde naturligvis på trafikkaoset, noe Wildstein kommenterte på følgende måte i en annen e-post: «Jeg synes vel litt synd på barna.» Mottakeren svarte følgende: «De er barna til Buono-velgere». Delstatssenatoren Barbara Buono var Christies demokratiske motstander i fjorårets guvernørvalg.

  Wildstein og en annen av Christies menn ved Port Authority trakk seg fra stillingene i forrige måned etter at mediekjøret tiltok i styrke.

  Christies svar

  Publiseringen av e-postene rettet nok engang søkelyset mot Christie, som ventet uvanlig lenge med å kommentere saken. Han tok omsider bladet fra munnen onsdag ettermiddag, med følgende uttalelse:

  «What I’ve seen today for the first time is unacceptable. I am outraged and deeply saddened to learn that not only was I misled by a member of my staff, but this completely inappropriate and unsanctioned conduct was made without my knowledge. One thing is clear: this type of behavior is unacceptable and I will not tolerate it because the people of New Jersey deserve better. This behavior is not representative of me or my Administration in any way, and people will be held responsible for their actions.»

  Du leser mer om utrullingen av saken i torsdagens utgave av Morgenkaffen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også