Mer

  Valgsnacks for mandag 6. januar

  Valgsnacks-logoAZ-guv: Nei, Steven Seagal kommer IKKE til å stille som kandidat i det republikanske primærvalget. Tjukken er bare ute etter PR for sin nye realityserie og dette stuntet kan trygt plasseres sammen med Donald Trumps utallige utspill, som heller aldri har ført til noe konkret.

  DC-1: Påmeldingsfristen har utløpt, og representant uten stemmerett, Eleanor Norton er i praksis sikret to nye år.

  GA-4: Fylkessheriff Tom Brown, som utfordrer kongressmann Hank Johnson i det demokratiske primærvalget, har samlet inn brukbart med penger for dette distriktet. Alt tyder på at dette blir en seriøs utfordring, og i dette dypt demokratiske området vil primærvalget avgjøre alt.

  ID-prez: Republikanernes partistyre i Idaho har avviklet partimøter som måte å velge delegater til konventene. Presumtivt vil delstatsforsamlingen (som er kontrollert av partiet) nå gjeninnføre primærvalg.

  IL-18: Det har lenge gått rykter om kongressmann Aaron Schocks seksuelle legning. Nå trappes rykteflommen opp i det den homofile CBS-journalisten Itay Hod kommer med konkrete beskyldninger om hykleri fra Schocks side. Schock har vært oppfattet som en av de mer konservative republikanere når det gjelder f.eks. likekjønnet ekteskap, så her er det rom for saftige oppslag fremover dersom det virkelig er noe i historiene.

  IA-3: Tidligere rådgiver for senator Charles Grassley, David Young, har valgt å droppe kampen om senatnominasjonen og i stedet gå for dette distriktet, som er svært jevnt politisk.

  MA-9: Tidligere rådgiver for Mitt Romney, John Chapman, vil stille for republikanerne i dette demokratiske distriktet.

  NJ-3: Tapende senatskandidat for republikanerne i 2013, tidligere borgermester Steve Lonegan, vil stille i primærvalget for dette setet. Kongressmann Jon Runyan har gjort det klart at han ikke stiller til gjenvalg, men partibossene i distriktet ønsker en lokal kandidat. Lonegan kommer fra det nordlige New Jersey, mens NJ-3 dekker sørlige deler av staten.

  NJ-12: Tapende kandidat til den republikanske senatsnominasjonen i fjor, lege Alieta Eck, (R) vil stille mot kongressmann Rush Holt.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også