Mer

  Rand Paul besøkte flest 2016-stater i 2013

  RandPaul-Skidmore2
  Foto: Gage Skidmore

  Rand Paul besøkte flest 2016-stater i 2013. Hva med resten av de potensielle republikanske presidentkandidatene?

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) besøkte Iowa to ganger, New Hampshire én gang, South Carolina fire ganger og Nevada én gang i 2013. Delstatene var de første på nominasjonsvalg-kalenderen i 2012 (1, 2, 3 og 5), og det forventes en lignende rekkefølge i 2016.

  Paul var den eneste av de potensielle republikanske presidentkandidatene som besøkte alle de fire tidlige nominasjonsstatene i 2013. Det er ingen tilfeldighet. Paul, som har ligget i det øverste sjiktet av Pollsters meningsmålingssnitt i store deler av 2013, vurderer et 2016-kandidatur.

  Senator Ted Cruz (R-Texas) er den eneste som kommer i nærheten av Pauls reisekalender, selv om han har uttalt at han kun fokuserer på Senatet (…). Cruz besøkte Iowa tre ganger, New Hampshire én gang og South Carolina to ganger. Det høres ikke ut som en reiserute for en senator uten 2016-planer.

  To andre mulige republikanske presidentkandidater som har gjort det godt på meningsmålingene – New Jersey-guvernør Chris Christie (R) og senator Marco Rubio (R-Florida) – har imidlertid holdt seg unna de tidlige 2016-statene i 2013.

  Christie, som ble gjenvalgt for sin andre guvernørperiode i november, besøkte kun Nevada én gang i 2013, og det i forbindelse med en innsamlingsmiddag.

  For Rubio sin del var 2013 et turbulent år. Han ledet på Pollsters gjennomsnittsmåling frem til juni, men falt deretter tilbake som et resultat av konservativ misnøye med Rubios innsats for innvandringsreformen i Senatat. Rubio besøkte verken Iowa, New Hampshire, South Carolina eller Nevada i 2013.

  Her er reiseoversikten, sammenstilt av David Catanese:

  • Rand Paul: 8 – Iowa (2), New Hampshire (1), South Carolina (4), Nevada (1)
  • Ted Cruz: 6 – Iowa (3), New Hampshire (1), South Carolina (2), Nevada (-)
  • Rick Santorum: 4 — Iowa (2), New Hampshire (0), South Carolina (2), Nevada (-)
  • Bobby Jindal: 3 — Iowa (1), New Hampshire (1), South Carolina (1), Nevada (-)
  • Rick Perry: 3 — Iowa (1), New Hampshire (0), South Carolina (2), Nevada (-)
  • Scott Walker: 3 – Iowa (1), New Hampshire (-), South Carolina (1), Nevada (1)
  • Paul Ryan: 2 — Iowa (1), New Hampshire (1), South Carolina (-), Nevada (-)
  • Jeb Bush: 1 — Iowa (-), New Hampshire (-), South Carolina (1), Nevada (-)
  • Chris Christie: 1 — Iowa (-), New Hampshire (-), South Carolina (-), Nevada (1)
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også