Mer

  Valgsnacks for onsdag 18. desember

  Valgsnacks-logoAL-1: Tidligere delstatssenator Bradley Byrne holdt setet for republikanerne i gårsdagens suppleringsvalg med 71% av stemmene.

  IA-guv: Guvernør Terry Branstad ligger godt an til gjenvalg med 49-50% av stemmene og tosifret ledelse på sine demokratiske motstandere, ifølge Quinnipiac.

  IA-3: Kongressmann Steve Latham vil ikke ta gjenvalg i 2014. Setet er meget jevnt, og vi kan fort se mange kandidater fra begge partier her.

  KY-sen: PPP finner senator Mitch McConnell (R) med en knapp 43-42 ledelse over administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes (D). McConnell leder dessuten 53-26 over sin interne utfordrer, forretningsmannen Matt Bevin.

  NE-guv: Nok et navn melder seg til den republikanske nominasjonskampen; advokat Bryan Slone. Han har tidligere jobbet i Reaganadministrasjonen og er visstnok en nær venn av avgående guvernør Dave Heineman.

  NH-sen: Ex-senator Scott Brown selger huset i Boston og flytter til New Hampshire, ifølge Bloomberg.

  TX-36: Texas forlenget påmeldingsfristen i det 36. kongressdistriktet med en uke, siden kongressmann Steve Stockman valgte å stille til Senatet i siste liten. Hele 12 navn har meldt seg på; for en fullstendig oversikt, se Texas-siden.

  UT-4: Kongressmann Jim Matheson (D) annonserte på Facebook tirsdag at han ikke tar gjenvalg til Huset. Dette setet er det mest konservative i hele landet som holdes av en demokrat, og det finnes neppe en annen demokrat i Utah som kan holde det. Jeg endrer setet fra svakt demokratisk til trygt republikansk.

  VA-10: Kongressmann Frank Wolf (R) tar ikke gjenvalg. Selv om Wolf ble gjenvalgt med god margin (han har aldri tatt under 57%), er distriktet svært jevnt. Det gikk til Mitt Romney med 50-49 i 2012 og guvernørkandidat Ken Cuccinelli med 48-47 tidligere i år. For republikanerne ventes det at delstatsrepresentant Barbara Comstock stiller, men andre navn er også aktuelle. Demokratene har allerede har en kandidat i fylkesråd John Foust. Jeg endrer setet fra trygt til svakt republikansk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også