Mer

  Valgsnacks for onsdag 18. desember

  Valgsnacks-logoAL-1: Tidligere delstatssenator Bradley Byrne holdt setet for republikanerne i gårsdagens suppleringsvalg med 71% av stemmene.

  IA-guv: Guvernør Terry Branstad ligger godt an til gjenvalg med 49-50% av stemmene og tosifret ledelse på sine demokratiske motstandere, ifølge Quinnipiac.

  IA-3: Kongressmann Steve Latham vil ikke ta gjenvalg i 2014. Setet er meget jevnt, og vi kan fort se mange kandidater fra begge partier her.

  KY-sen: PPP finner senator Mitch McConnell (R) med en knapp 43-42 ledelse over administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes (D). McConnell leder dessuten 53-26 over sin interne utfordrer, forretningsmannen Matt Bevin.

  NE-guv: Nok et navn melder seg til den republikanske nominasjonskampen; advokat Bryan Slone. Han har tidligere jobbet i Reaganadministrasjonen og er visstnok en nær venn av avgående guvernør Dave Heineman.

  NH-sen: Ex-senator Scott Brown selger huset i Boston og flytter til New Hampshire, ifølge Bloomberg.

  TX-36: Texas forlenget påmeldingsfristen i det 36. kongressdistriktet med en uke, siden kongressmann Steve Stockman valgte å stille til Senatet i siste liten. Hele 12 navn har meldt seg på; for en fullstendig oversikt, se Texas-siden.

  UT-4: Kongressmann Jim Matheson (D) annonserte på Facebook tirsdag at han ikke tar gjenvalg til Huset. Dette setet er det mest konservative i hele landet som holdes av en demokrat, og det finnes neppe en annen demokrat i Utah som kan holde det. Jeg endrer setet fra svakt demokratisk til trygt republikansk.

  VA-10: Kongressmann Frank Wolf (R) tar ikke gjenvalg. Selv om Wolf ble gjenvalgt med god margin (han har aldri tatt under 57%), er distriktet svært jevnt. Det gikk til Mitt Romney med 50-49 i 2012 og guvernørkandidat Ken Cuccinelli med 48-47 tidligere i år. For republikanerne ventes det at delstatsrepresentant Barbara Comstock stiller, men andre navn er også aktuelle. Demokratene har allerede har en kandidat i fylkesråd John Foust. Jeg endrer setet fra trygt til svakt republikansk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også