Mer

  Suppleringsvalg i AL-1

  Det arrangeres suppleringsvalg til Alabamas første kongressdistrikt i natt. Utfallet er gitt på forhånd, så jeg kommer ikke til å liveblogge. Spesielt interesserte kan følge opptellingen her.

  Dette setet ble ledig da kongressmann Jo Bonner (R) gikk av i august for å ta en stilling ved delstatsuninversitetet. Det er et konservativt sete (R+15), så all spenning var knyttet til første runde av det republikanske primærvalget.

  Favoritten var tidligere delstatssenator og guvernørkandidat Bradley Byrne. Han vant da også første runde, men fikk overraskende sterk motstand fra den mer kristenkonservative Dean Young, som også hadde utfordret Bonner i 2012. Samme historie gjentok seg i andre runde, men Byrne trakk det lengste strået og er nå storfavoritt mot demokraten Burton LeFlore.

  Jeg holder dette setet som trygt republikansk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også