Mer

  12. desember: Våkenatt i Senatet

  Morgen-Kongressen God morgen! Det er torsdag, vi skriver 12. desember, og Mor­gen­kaffen er servert.

  I årets kombinerte jule­ka­lender og årskavalkade ser vi til­bake på året som har gått og løfter fram både viktige og uviktige hendelser. Dagens tema: 2013s beste valgkampvideo.

  12-des
  Klikk på bildet for å komme til julekalenderen.

  DAGEN I DAG, i 1941: Etter at Tyskland og Italia erklærte krig mot USA ba president Franklin D. Roosevelt Kongressen om å erklære krig mot Hitlers Tyskland og Mussolinis Italia. I Representantenes hus var det kun én som stemte i mot, mens stemmegivning var enstemmig i Senatet.

  DAGENS SITAT:

  «Somewhere in this chain of colossal, consequential screwups, there are surely a few people who deserve to be fired.»

  Med bakgrunn i de mange problemene med implenteringen av helsereformen gir Washington Posts Ezra Klein noen råd til president Barack Obama.

  #AMPOL-NYTT

  • TIME Magazine har valgt pave Frans som magasinets «Person of the Year». Glenn Greenwald skjønner ikke hva TIME driver med og mener valget var åpenbart: Edward Snowden.
  • Omtrent 260 000 mennesker registrerte seg gjennom Obamacares forsikringsordninger i november, ifølge tall fra Det hvite hus. Det er mer enn dobbelt så mange som antallet i oktober, men det lave tallet understreker samtidig HealthCare.gov vedvarende tekniske problemer. Det totale antallet som har registrert seg siden 1. oktober er på omtrent 365 000, og tallet omfatter både den føderale løsningen og de ulike delstatsløsningene.
  • Lederen av budsjettkomiteen i Representantenes hus Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt) har troen på det finnes nok stemmer i Kongressen til å vedta budsjettavtalen han og senator Patty Murray (D-Washington) har blitt enige om.
  • Budsjettavtalen ønskes velkommen i Pentagon, der en del av kuttene fra den mye omtalte sequesteren fjernes.
  • Budsjettavtalen senker underskuddet med 85 milliarder dollar over ti år.
  • USA stanser den militære bistanden til opprørerne nord i Syria. Årsaken: Våpen på avveie.
  • Senatet er igang med en våkenatt. Du følger det hele live her.

  VALGSNACKS

  • Senate Con­ser­va­tives Fund (SCF) gir sin støtte til utfordrer Milton Wolf i Kansas. Wolf er slekt­ning av Obama på mors­siden, men er ihuga mot­stander av pre­si­den­tens poli­tikk og stiller derfor mot senator Pat Roberts i det repub­li­kanske pri­mær­valget. SCFs valg av kan­di­dater så langt kan tyde på at de er mer opp­tatt av ideo­lo­gisk renhet enn av å nomi­nere valg­bare personer.
  • Her er over­sikten over alle del­stats­pri­mær­val­gene i Texas.
  • Her er over­sikten over alle kon­gresspri­mær­val­gene fra Texas i mars.
  • Senator Mary Landrieu (D-Arkansas), som stiller til gjenvalg i 2014, er ute med sin første valgkampvideo. Fokus: Helsereformen.

  httpv://www.youtube.com/ExtaKZ8DHXQ

  Du finner mer valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  TIL SLUTT


  Klikk her og abonnér, så ser­veres «Morgenkaffen» i inn­boksen din hver morgen, fra mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også