Mer

  Valgsnacks for tirsdag 10. desember

  Valgsnacks-logoAR-sen: Kongressmann Tom Cotton leder 48-41 over senator Mark Pryor i Arkansas. Dette ser mer og mer ut som en republikansk gevinst.

  MA-guv: Forretningsmann Mark Fisher stiller til den republikanske nominasjonen, men vil nok bli most av Charlie Baker.

  MA-5: Det avholdes suppleringsvalg i Massachusetts 5. kongressdistrikt i natt. Jeg kommer ikke til å liveblogge, men en litt mer detaljert sak om valget kommer senere i dag. Du kan følge opptelling på denne linken.

  NE-2: Bystyrelederen i Omaha, demokraten Pete Festersen trekker seg fra forsøket på å slå ut kongressmann Lee Terry. Dermed står demokratene igjen uten en seriøs kandidat i dette distriktet.

  NC-6: Bystyremedlem i Greensboro, Zach Matheny stiller i det republikanske primærvalget.

  OR-guv: Guvernør John Kitzhaber erklærte mandag at han ville ta gjenvalg til en (for Oregon) historisk fjerde periode.

  SC-guv: Tidligere viseguvernør Andre Bauer (R) vurderer å stille som uavhengig kandidat ved guvernørvalget i 2014. Bauer er neppe konkurransedyktig med de to store, men kan dra nok stemmer fra sittende guvernør Nikki Haley til å la demokratenes Vince Sheehen vinne.

  SC-7: Demokratenes kandidat fra 2012, Gloria Timbuktu vil stille igjen. Fortsatt trygt republikansk for kongressmann Tom Rice.

  TX-sen: Kongressmann Steve Stockman er en av Husets mest konservative medlemmer og knyttet seg nær opp til strategien til senator Ted Cruz tidligere i høst. Nå stiller han i det republikanske primærvalget mot senator John Cornyn, fordi sistnevnte ikke har vært tilstrekkelig motstander av helsereformen. Stockman er ikke god på å samle inn penger og Texas er en dyr stat å drive valgkamp i, men det er ikke godt å si hva et republikansk primærelektorat over to runder kan finne på. I tillegg har ikke demokratene noen gode senatskandidater, så dersom Stockman vinner nominasjonen kan han faktisk bli valgt. Jeg kommer med en mer detaljert oversikt over Texas i løpet av uken.

  VA-sen: Ken Cuccinelli vil ikke stille mot senator Mark Warner neste år.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også