Mer

  Valgsnacks for tirsdag 10. desember

  Valgsnacks-logoAR-sen: Kongressmann Tom Cotton leder 48-41 over senator Mark Pryor i Arkansas. Dette ser mer og mer ut som en republikansk gevinst.

  MA-guv: Forretningsmann Mark Fisher stiller til den republikanske nominasjonen, men vil nok bli most av Charlie Baker.

  MA-5: Det avholdes suppleringsvalg i Massachusetts 5. kongressdistrikt i natt. Jeg kommer ikke til å liveblogge, men en litt mer detaljert sak om valget kommer senere i dag. Du kan følge opptelling på denne linken.

  NE-2: Bystyrelederen i Omaha, demokraten Pete Festersen trekker seg fra forsøket på å slå ut kongressmann Lee Terry. Dermed står demokratene igjen uten en seriøs kandidat i dette distriktet.

  NC-6: Bystyremedlem i Greensboro, Zach Matheny stiller i det republikanske primærvalget.

  OR-guv: Guvernør John Kitzhaber erklærte mandag at han ville ta gjenvalg til en (for Oregon) historisk fjerde periode.

  SC-guv: Tidligere viseguvernør Andre Bauer (R) vurderer å stille som uavhengig kandidat ved guvernørvalget i 2014. Bauer er neppe konkurransedyktig med de to store, men kan dra nok stemmer fra sittende guvernør Nikki Haley til å la demokratenes Vince Sheehen vinne.

  SC-7: Demokratenes kandidat fra 2012, Gloria Timbuktu vil stille igjen. Fortsatt trygt republikansk for kongressmann Tom Rice.

  TX-sen: Kongressmann Steve Stockman er en av Husets mest konservative medlemmer og knyttet seg nær opp til strategien til senator Ted Cruz tidligere i høst. Nå stiller han i det republikanske primærvalget mot senator John Cornyn, fordi sistnevnte ikke har vært tilstrekkelig motstander av helsereformen. Stockman er ikke god på å samle inn penger og Texas er en dyr stat å drive valgkamp i, men det er ikke godt å si hva et republikansk primærelektorat over to runder kan finne på. I tillegg har ikke demokratene noen gode senatskandidater, så dersom Stockman vinner nominasjonen kan han faktisk bli valgt. Jeg kommer med en mer detaljert oversikt over Texas i løpet av uken.

  VA-sen: Ken Cuccinelli vil ikke stille mot senator Mark Warner neste år.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også