Mer

  5. desember: «Government is us»

  Morgen-Obama-seal

  God morgen! Det er torsdag, vi skriver 5. desember, og Mor­gen­kaffen er servert.

  I årets jule­ka­lender ser vi til­bake på året som har gått og løfter fram både viktige og uviktige hendelser. Du finner til enhver tid dagens utgave øverst til høyre på nettsiden. Dagens tema: Obama, Christie og Springsteen i Asbury Park, N.J.

  5-des-obama-christie
  Klikk på bildet for å komme til julekalenderen.

  DAGENS SITAT:

  «Government can’t stand on the sidelines. Government is us.»

  President Barack Obama i en tale om økonomisk ulikhet hos den liberale tankesmien Center for American Progress (CAP).

  DAGEN I DAG, i 1782: Martin Van Buren, USAs 8. president (1837-41), ble født. Van Buren er den første presidenten som ble født som en amerikansk statsborger.

  #AMPOL-NYTT

  httpv://youtu.be/bXjksBH9QZE

  • MSNBCs Martin Bashir har trukket seg fra jobben etter sine kontroversielle og ufine kommentarer om Sarah Palin for et par uker siden. Phil Griffin, presidenten av MSNBC, skrev blant annet følgende om Bashirs beslutning i går: «Martin Bashir resigned today, effective immediately. I understand his decision and I thank him for three great years with MSNBC.»
  • Washington, D.C. har tatt ett steg nærmere en økning i minstelønnen.
  • Antall registreringer via Obamacares nettløsning (HealthCare.gov) har skutt i været siden søndag. Mer under dagens lesestoff.

  VALGSNACKS

  • Kilder nær tidligere senator Scott Brown (R-Massachusetts) sier det er 50-50 om han vil stille som senatskandidat i nabostaten New Hamps­hire.
  • Omtel­lingen i Vir­gi­nias jus­tis­mi­nis­ter­valg vil starte 16. desember og avsluttes 20. desember, ifølge en dommer.
  • Påmel­dings­fristen er ute i Illi­nois og Jon Henrik Gilhuus har en kjapp over­sikt over senats- og guvernørprimærvalgene på valgbloggen vår.
  • John Sides (The Monkey Cage, Washington Post) om neste års mellomvalg: «Prognostications about the upcoming midterm election are coming fast and furious. The bullishness about the Democrats’ prospects, so frequently expressed (and exaggerated) during the government shutdown, is gone. Current forecasts typically range from ‘a midterm headache for Democrats’ to ‘a midterm nightmare’ for Democrats and possibly even another Republican wave. But at this moment, what’s most likely is something less dramatic, at least as far as the House of Representatives is concerned. An early version of this blog’s forecasting model suggests that there will be only a small shift in House seats in 2014 — one more likely to advantage Republicans than Democrats, but one that will fall far short of a wave.»
  • Senator Mark Pryor (D-Arkansas), en av de mest sårbare demokratene som søker gjenvalg til neste år, er ute med en ny tv-reklame der han fremhever sin religiøse tro. Han sitter med en bibel i hendene, og reklamen kommer til å få akkurat den oppmerksomheten Pryor trenger. Han sier følgende i den 30 sekunder lange valgkampvideoen: «I’m not ashamed to say that I believe in God, and I believe in His word. The Bible teaches us no one has all the answers. Only God does. And neither political party is always right. This is my compass. My North Star. It gives me comfort and guidance to do what’s best for Arkansas.» KATV melder at klippet kommer til å sendes i hele delstaten og kampanjen har investert mye penger i å spre budskapet.

  httpv://youtu.be/mucYcm6moe0

  Du finner mer valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • The Boston Herald melder at senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) nok engang har sagt at hun ikke kommer til å stille som presidentkandidat i 2016: «I’m not running for president and I plan to serve out my term.» Warren skiller seg dermed fra de andre potensielle presidentkandidatene, som setter pris på all oppmerksomheten de kan få.

  DAGENS LESESTOFF

  «Obamas siste kampanje: HealthCare.gov er på bedringens vei, men demokratene kjemper i motbakke,» av Eivind Leiro (AmerikanskPolitikk.no): «1. oktober ble for­sik­rings­mar­kedet i Obamas helse­re­form lan­sert via HealtCare.gov. Det skulle vise seg å bli en kata­strofe, tek­nisk såvel som poli­tisk. To måneder senere virker det endelig som om nett­siden er på bed­rin­gens vei, men demo­kra­tene sliter enda med nattesøvnen. … Obamas siste kam­panje blir salget av Obamacare. Relanseringen av HealthCare.gov mar­kerer starten på det som for­tegner seg som en tre uker lang PR-kampanje. For­de­lene med reformen skal frem­heves gjennom alle kanaler Det hvite hus har tilgjengelig. Obamas etter­mæle avhenger av at Oba­ma­care ikke hava­rerer totalt før reformen i det hele tatt er iverk­satt. Deler av reformen er alle­rede utsatt til 2015, og slik kan det gå med flere aspekter av reformen dersom pro­ble­mene vedvarer.» LINK

  Til slutt…

  Sjekk sokkene til Bush 41:

  GHWB-socks

  …Helt til slutt:

  Visepresident Joe Biden er i Kina, og han vet å underholde. Nedenfor leser du utskriften av pool-reporteren som hadde i oppdrag å dekke alt Biden foretok seg i går for de øvrige journalistene som dekker Det hvite hus:

  poolBidenChina


  Klikk her og abonnér, så ser­veres «Morgenkaffen» i inn­boksen din hver morgen, fra mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også