Mer

  Julekalenderen, 5. desember: Obama, Christie og Springsteen i Asbury Park

  5-des-obama-christie

  Det er 5. desember og vi tar turen tilbake til Asbury Park i New Jersey.

  I slutten av mai besøkte pre­si­dent Barack Obama New Jersey og noen av områ­dene som ble har­dest rammet av stormen Sandy i fjor høst. Obama var også på besøk i valg­kamp­inn­spurten i fjor, og også da fikk han følge av New Jersey-guvenør Chris Christie (R).

  Chris­ties skryt av Obamas hånd­te­ring av Sandy hjalp presidenten i innspurten av 2012-valgkampen, mens Christie ble kraftig kri­ti­sert av sine egne parti­feller for rosen av Obama.

  Hjemme i New Jersey var tonen en annen, og Christie skjøt opp­over på menings­må­lin­gene etter stormen. Obama-møtet i mai styrket Christies hånd ytter­li­gere foran gjen­valgs­kampen i november, men ga sam­tidig poten­si­elle mot­stan­dere i en even­tuell 2016-valgkamp ytter­li­gere «Christie-liker-Obama»-skyts.

  Den 5. november i år vant Christie gjenvalg med soleklar margin, et valgresultat som kommer til å omtales hyppig i en eventuell presidentvalgkamp.

  Valgvaken fant sted i Asbury Park, samme sted som Obama talte i mai. Det er også her Bruce Springsteen – Chris Christies store idol – kommer inn. «Greetings from Asbury Park, N.J.» er tittelen på Springsteens debutalbum, publisert i 1973.

  Springsteens «We Take Care of Our Own» ble benyttet som Obamas valgkampsang i 2012, og Springsteen spilte på flere Obama-arrangementer i løpet av fjoråret. Christie har for sin del vært på en haug med Springsteen-konserter, og feiret valgseiren i 2010 med å ta scenen sammen med et Springsteen-coverband.


  I årets jule­ka­lender ser vi til­bake på året som har gått og løfter fram både vik­tige og uvik­tige hendelser.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også