Mer

  4. desember: Framgang i forhandlingene

  Morgen-RyanMurray

  God morgen! Det er onsdag, vi skriver 4. desember, og Mor­gen­kaffen er servert.

  I årets jule­ka­lender ser vi til­bake på året som har gått og løfter fram både viktige og uviktige hendelser. Du finner til enhver tid dagens utgave øverst til høyre på nettsiden. Dagens tema: Nerd prom!

  4-des
  Klikk på bildet for å komme til julekalenderen.

  DAGENS SITAT:

  «If it doesn’t work, then good intentions are not enough.»

  Den demokratiske strategen Al From, sitert av ABC News, om hvordan problemene med implementeringen av Obamacare undergraver et av demokratenes hovedpoeng: Offentlige løsninger er å foretrekke framfor private.

  DAGEN I DAG, i 1992: President George H. W. Bush sendte 28 000 amerikanske tropper til Somalia. Oppdraget var å gi humanitær bistand til sultende somaliere og Bush omtalte arbeidet som skulle gjøres som «God’s work.»

  #AMPOL-NYTT

  • Budsjettsamtalene mellom republikanerne i Representantenes hus og demokratene i Senatet foregår i skyggen av alt pratet om Obamacare. Det har vært bra for forhandlingsklimaet, og det rapporteres nå om at partene kan komme til enighet uten det vanlige dramaet vi har blitt vant til de siste årene.
  • Roll Call har mer om den gryende optimismen i budsjettforhandlingene.
  • Men: Det kan som vanlig være lurt å ta slike signaler med en klype salt. The Hill kjører for eksempel denne overskriften: «Shutdown part 2? Dems vow to block stopgap spending bill
  • Visepresident Joe Biden – som NRK i går omtalte som Jose Biden – har ankommet Kina. Biden er på Asia-turne for å befeste USAs rolle i regionen. Mer om det her.
  • Den 113. Kongressen kan vise seg å bli den minst produktive i historien.

  VALGSNACKS

  • Det er allerede vedtatt at Obamacare ikke er noen vinnersak for demokratene i 2014. Greg Sargent har et litt annet perspektivt på det hele: «Here’s something that counter-programs that narrative a bit: Democrats are currently using a major pillar of the health law — the Medicaid expansion — as a weapon against Republican Governors in multiple 2014 races. Many of these Governors opted out of the expansion or have advanced their own replacement solutions, and many are facing serious challenges.»
  • Den politiske analytikeren Stu Rothenberg, om neste års mellomvalg: «Democrats have had a nice run recently of interesting House recruits and new takeover opportunities resulting from open GOP seats. And yet, it probably won’t matter. … If history is any guide — and it usually is — the president’s recent problems have already overshadowed that good news for House Democrats and the Democratic Congressional Campaign Committee, all but erasing any chances that the party can win back the House next year.»
  • Den politiske analytikeren Charlie Cook fokuserer på at det fortsatt er ett år igjen: «There is a natural human tendency to believe that any major development, no matter how long before an election, will be the last important influence on said election. This theory is fine in the last days before an election, but with almost a year to go, it is pretty unlikely that the national political situation will suddenly become static for well over 300 days.»
  • Kon­gress­mann Trey Radel (R-Florida, 19. kongressdistrikt) fort­setter å klore seg fast, mens stadig flere repub­li­ka­nere ønsker at han skal gå av. Radel ble tatt for kokain­be­sit­telse for noen uker siden.
  • Senator David Vitter (R-Louisiana) vil bestemme seg i løpet av januar 2014 for om han stiller til guvernør i 2015.
  • Den søkk­rike tann­legen David Alameel vil stille for demo­kra­tene mot senator John Cornyn (R-Texas) i 2014. I 2012 brente Alameel av 4,5 mil­lioner dollar på det demo­kra­tiske pri­mær­valget i kon­gress­dis­trikt 33, men tok bare 10 % av stem­mene. Selv om han skulle ta nomi­na­sjonen vil han neppe utgjøre noen fare for Cornyn.

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Filmselskapet Lionsgate er i forhandlinger om å lage «Rodham», en film om Hillary Clinton, ifølge Hollywood Reporter: «The script, which was on the 2012 Black List, portrays Rodham as a young lawyer on the committee involved in President Richard Nixon’s impeachment, as well as shows her juggling a diverging career path with her unresolved feelings for future president Bill Clinton.»
  • New Jersey-guvernør Chris Christies (R) største fordel er at han er populær i en demokratisk stat. Det er også hans svakhet. Politico utdyper.
  • Christies største styrke? Vekta, iallefall ifølge Daniel Allott i Politico Magazine.

  Klikk her og abonnér, så ser­veres «Morgenkaffen» i inn­boksen din hver morgen fra mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også