Mer

  2016: Christie på topp i GOP-feltet

  ChristieRNC
  Chris Christie under fjorårets Republican National Convention i Tampa, Florida. Christie holdt keynote-talen.

  Republikanske velgere tar en nærmere titt på New Jersey-guvernør Chris Christie (R). Han leder med god margin på de potensielle utfordrerne innad i partiet i den nyeste CNN/ORC-meningsmålingen.

  Det er under én måned siden Chris Christie vant sin andre guvernørperiode i den blå og demokratisk-lendende staten New Jersey. Christie vant gjenvalg med god margin og valgresultatet kommer til å benyttes for det det er verdt fram mot 2016.

  På republikansk side har meningsmålingene av de potensielle 2016-kandidatene lenge vært jevne, med små marginer mellom de ulike kandidatene i toppsjiktet. Dette står i motsetning til demokratene, der et soleklart demokratisk flertall lenge har foretrukket Hilary Clinton (63 % i den nevnte CNN/ORC-målingen).

  CNN-meningsmålingen viser imidlertid at Christie har tatt et byks fremover i det republikanske feltet. Han leder nå med en oppslutning på 24 % blant republikanske og republikansk-lenende velgere.

  Christie ligger nå 11 prosentpoeng foran senator Rand Paul (R-Kentucky), som havner på andreplass med 13 %. Kongressmannen Paul Ryan (11 %) og senator Ted Cruz (10 %) følger på 3. og 4. plass i CNN-målingen.

  For to uker siden tok Christie over som leder av Repbulican Governors Association (RGA). Det gir ham en god plattform fram mot 2016, selv om han offisielt jobber for å få valgt flest mulig republikanske guvernører i november 2014.

  PS: Det er guvernørvalg i Iowa, New Hampshire og South Carolina neste år.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også