Mer

  28. november: Happy Thanksgiving!

  Morgen-Thanksgiving

  God morgen! Det er torsdag og Thanksgiving, og Mor­gen­kaffen er servert.

  I går benådet president Barack Obama kalkunen Popcorn, og feiringen er igang. Vårt lille bidrag er signert Nord-Amerikaviter Hilde Løvdal Stephens, som tar for seg Thanksgiving-feiringens historie. Den består av både stuffing, kalkun og politikk.

  httpv://youtu.be/2MVfiSICW2s

  «The office of the presidency — the most powerful position in the world — brings with it many awesome and solemn responsibilities. This is not one of them. … Popcorn, you have a full reprieve from cranberry sauce and stuffing. We wish you well.»

  President Barack Obama under gårsdagens tradisjonelle kalkun-benådning utenfor Det hvite hus. Det anslås at amerikanerne kommer til å spise 46 millioner kalkuner, og det kun i dag. De aller fleste kommer fra Minnesota.

  DAGEN I DAG, i 1943: President Franklin D. Roosevelt deltok på Teheran-konferansen sammen med den britiske statsministeren Winston Churchill og Sovjetunionens Josef Stalin. Det var det første møtet mellom «de tre store» og hensikten med møtet var å snakke strategi for den pågående verdenskrigen.

  #AMPOL-NYTT

  • Obama-administrasjonen kunngjorde i går at de utsetter enda en del av implementeringen av Obamacare. Onlineregistreringen på HealthCare.gov for små bedrifter utsettes med helt år. Små bedrifter har kunnet søke på papir siden 1. oktober og helsedepartementet vil tilby alternative registreringsmåter i tiden framover. Helsedepartementet forklarer avgjørelsen slik: «We’ve concluded that we can best serve small employers by continuing this offline process while we concentrate on both creating a smoothly functioning online experience in the SHOP Marketplace, and adding key new features, including an employee choice option and premium aggregation services, by November 2014.»

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • Reid Wilson (Washington Post) har en inter­es­sant sak der han spør om for­ut­set­ningen nå er til­stede for en repub­li­kansk bølge i 2014, slik som i 2010. Som den gang er en upo­pulær pre­si­dent og en upo­pulær helse­re­form hovedingrediensene.
  • National Journal har sett på senats­val­gene i 2014 og etter deres vur­de­ring er nå de sju mest utsatte setene i dag holdt av demo­krater – og 13 av de 15 mest utsatte. Det lyder som bluegrassmusikk i ørene på Senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky), som håper å vinne tilbake flertallet fra demokratene i Senatet.
  • Tidligere senator Scott Brown (R-Massachusetts) har endret Twitternavn fra @ScottBrownMA til @SenScottBrown. Det ryktes at Brown vurderer å stille til senatsvalg i nabostaten New Hampshire…

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Texas-guvernør Rick Perry (R) har tenkt seg til South Carolina neste uke. CNN melder følgende: Perry «…will make a campaign-style swing through the key Republican primary state of South Carolina next week, making four appearances in the state’s most conservative region. … Perry has made no secret of his interest in a second presidential bid, and the South Carolina trip will be Perry’s second visit this year to the first-in-the-south primary state.»
  • Republikanske guvernører om Det republikanske partiets fremtid.
  • Tidligere Arkansas-guvernør og preisdentkandidat Mike Huckabee forlater radiobølgene.
  • Kommer presidentdebattformatet til å endres i forkant av 2016?

  DAGENS LESESTOFF

  “Sarah Josepha Hale: Dama bak Thanksgiving-feiringen», av Hilde Løvdal Step­hens (AmerikanskPolitikk.no): «Kalkun. Stuf­fing. Pumpkin pie. Grunnen til at dette er på menyen hos mil­lioner av ame­ri­kanske fami­lier kom­mende torsdag er ikke pile­gri­mene fra The May­flower. Thanksgiving-menyen deres bestod sann­syn­ligvis av helt andre ting. Dagens Thanks­gi­ving kom til takket være Sarah Josepha Hale. …» LINK

  «Mellomvalget i 2014: Gode signaler for GOP, takket være Obamacare», av Eivind Leiro (AmerikanskPolitikk.no): «49 % sier nå at de vil stemme repub­li­kansk, mens demo­kra­tenes støtte har falt til 47 %. End­ringen kommer som følge av den mis­lyk­kede imple­men­te­ringen av helse­re­formen Obamacare. …» LINK

  “The Hard Charger at Obama’s Side Has His Hands Full», av Peter Baker (New York Times): «Denis McDonough was pacing the path on the South Lawn of the White House one day this fall, ruminating on the challenges of a second term for his boss, President Obama. Mr. McDonough, the White House chief of staff, likes to stroll outside from time to time. It helps clear his head when he has a lot on his mind. On this particular day, he was just hours away from a government shutdown that would test his president’s resolve and a day away from the debut of a new health care program that would test his president’s legacy. ‘I’m a keep-score guy; I always have been,’ Mr. McDonough said in an interview as he circumnavigated the lawn. “So I’m good with the idea that there are scores being kept.” LINK


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også