Mer

  26. november: Iran, innvandring og helse

  Morgen-Obama-heckler

  God morgen! Det er tirsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «A lot of conservatives say, ‘Nah, let’s just step back and let this thing fall to pieces on its own.’ But I don’t think that’s always the responsible thing to do.»

  Kongressmannen Jack Kingston (R-Georgia, 1. kongressdistrikt) om Obamacare, sitert av The Hill.

  DAGEN I DAG, i 1942: Krigen herjet i Europa og president Franklin D. Roosevelt beordret en nasjonal bensinrasjonering.

  #AMPOL-NYTT

  • Obama-administrasjonen har satt seg en deadline for en knirkefri relansering av Obamacare-portalen HealthCare.gov: 30. november. The Hill rapporterer imidlertid følgende, basert på uttalelser fra deres kilde i Obama-administrasjonen: «some visitors to Obamacare’s federal enrollment site would experience outages, slow response times or messages to try again later during the month of December.»
  • David Ignatius gir oss bakgrunnshistorien til den historiske atomavtalen med Iran (som du leser mer om på nettsiden senere i dag).
  • President Obama svarer samtidig kritikerne av den midlertidige avtalen med Iran mens forsøket på å selge avtalen til skeptikerne er igang for fullt.
  • President Obama har stilt til sitt siste valg, men han samler fortsatt inn penger til partiet. I går deltok han på en fundraiser hjemme hos den pensjonerte basketballstjernen Magic Johnson. I dag deltar på enda en fundraiser i Los Angeles før han tar turen til DreamWorks Animation, der han blant annet skal holde en tale om økonomien.
  • President Barack Obama ble avbrutt under en tale om behovet for innvandringsreform i går. Personen som avbrøt Obama sa blant annet at presidenten har makten til å stanse deporteringen av innvandrere uten oppholdstillatelse, dersom han ønsker det. Du ser opptrinnet, og hva Obama svarte, her.
  • Uavhengig av Obamas tale, så blir det ikke noen innvandringsreform i år. Obama har imidlertid sagt seg enig i Speaker of the House John Boehners (R-Ohio) utgangspunkt om å tilnærme seg reformen steg for steg, framfor å sikte inn mot en stor, ambisiøsk lovpakke. Oversikten nedenfor, laget av National Journals Scott Bland, gir en viktig pekepinn på hvorfor veien til reform har vist seg å være såpass vanskelig i Representantenes hus:

  HouseDividedRace

  DAGENS LESESTOFF

  «Extremely Loud & Incredibly Close: The strange thrill of covering Chris Christie», av Matt Katz (Politico Magazine): «How’d you draw the short end of the stick?” Chris Christie asked me the first time I walked into his office for an interview. … Since then, I’ve spent the last three years following Christie around the state and across the country, watching him try out strategies for his inevitable 2016 presidential run. … Short end of the stick? Beside the fact that I too often found myself filing stories at rest stops on the New Jersey Turnpike, this was one of the wildest rides in American journalism.» LINK

  VALGSNACKS

  • Kongressmannen Trey Radel (R-Florida, 19. kongressdistrikt) blir nå presset fra republikanske ledere i Florida til å trekke seg. Radel la seg tidligere denne måneden inn til avrusing og behandling etter å ha blitt siktet for besittelse av kokain.
  • Vi har hørt det før. Denne gangen fra den demokratiske strategen Doug Sosnik: «There is clearly an opening for a third party in our country.»
  • The Week har samlet alt du trenger å vite om Bill de Blasio, New York Citys nye borgermester.
  • Demo­kraten Mark Her­ring har omsider blitt ser­ti­fi­sert som vinner av Virginias jus­tis­mi­nis­ter­valg. Hans repub­li­kanske mot­stander Mark Obens­hain for­ventes å be om en ny opp­tel­ling. For­skjellen var på 165 stemmer av over 2,2 mil­lioner totalt.
  • Liz Cheney, som utfordrer senator Mike Enzi (R-Wyoming) i neste års primærvalg, er ute med en ny reklamefilm der hun vektlegger sine bånd til staten. The Hill beskriver den på følgende måte: «The ad comes as the rest of her family is in the spotlight for their very public feud over Cheney’s opposition to gay marriage, and as the candidate continues to be dogged by questions about her authenticity and ties to the state.»

  httpv://youtu.be/AtMOK_hCt9g

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Senator Chuck Grassley (R-Iowa) har sansen for New Jersey-guvernør Chris Christie (R). Grassley sier følgende til WHO-TV: «Just look at his physique: You know, when Washington’s ready to blow up, wouldn’t it be kind of nice to have a guy like him sitting on the pot?»
  • Beklager at jeg lenker til dette: New York-guvernør Andrew Cuomo (D) dukker opp på People Magazines «sexiest man alive»-liste.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også