Mer

  18. november: Obamas negative trend

  Morgen-ObamaMarine1

  God morgen! Det er mandag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «Republicans need to understand that their political problems are neither tactical nor transitory. They are structural and demographic. The hard truth is the GOP coalition constitutes a shrinking portion of the electorate. To change that daunting reality, Republicans must appeal to groups that are currently outside their ranks or risk becoming a permanent minority.»

  Representant Tom Cole (R-Oklahoma, 4. kongressdistrikt), sitert av Washington Post.

  DAGEN I DAG, i 1963: President John F. Kennedy er på besøk i Florida og ber Sercret Service-agentene som omringer bilen til å trekke seg litt tilbake. Taket på limousinen ble tatt av samme dag, noe det også var fire dager senere, på den skjebnesvangre dagen i Dallas, Texas.

  MANDAGENS MENINGSMÅLINGER (gjen­nom­snitt):

  • Obama, job approval (RCP): approve 41,3 %, dis­ap­prove: 54,2 % (- 12,9)
  • Kon­gressen, job approval (RCP): approve 8,5 %, dis­ap­prove 85 % (- 76,5)
  • Kon­gressen, gene­risk stemme (RCP): demo­kra­tene 41,6 % (+ 1,6), repub­li­ka­nerne 40 %

  #AMPOL-NYTT

  • Problemene med utrullingen og implementeringen av president Obamas helsereform fortsetter. Det var naturligvis tema under gårsdagens politiske søndagsshow. (Politico oppsummerer hovedsakene på 90 sekunder).
   • Obama-rådgiveren David Plouffe hadde følgende å si: «»I think once the website gets fixed, and it will, you have to step back and say: OK, what do I need to do to have confidence going forward? … Once you stabilize, how do you give confidence to the American people and to the president himself?»
   • ABC News Jonathan Karl: «What I’m hearing from White House officials is: There will be changes to the president’s team coming out of all this. But they are not looking to fire anyone now. The president firmly believes that would be counterproductive. He needs these people working on fixing the problems.»
   • Bob Woodward mener på sin side at ting kommer til å bli verre før de blir bedre, selv om skandalen er langt unna Watergate-proposjoner.
  • HealthCare.gov – nettsiden som skulle gjøre utrullingen av helsereformen smidig og effektiv (…) – har fått en ny talsperson.
  • På fredag er det 50 år siden president John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas, Texas. Konspirasjonsteoriene lever i beste velgående.

  DAGENS LESESTOFF

  “Game Change: Nixon / Kennedy-debatten», av Helene Megaard (AmerikanskPolitikk.no): «Tidenes første tv-sendte pre­si­dent­de­batt fant sted høsten 1960, tre år før John F. Ken­nedy ble skutt og drept i Dallas. Debatten sees som et vende­punkt i ame­ri­kansk poli­tikk og hen­delsen utgjør en viktig del av Ken­nedys omfat­tende ettermæle. …» LINK

  «White House Soul-Searches as Errors Mount: After Summers, Syria and Health-Care Fiascoes, a Senior Aide Says Aim Is to Be More Organized ‘Going Forward,'» av Peter Nicholas and Carol E. Lee (Wall Street Journal): «The White House has begun a quiet self-assessment, … recognizing that administration officials missed warning signs and put too much trust in their management practices … Although not a full-bore ‘forensic’ inquiry into what went wrong, the administration aims to organize itself so that ‘going forward, we don’t have these problems,’ a senior White House official said in an interview.» LINK

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • Tid­li­gere leder for Bus­h-ad­mi­ni­stra­sjo­nens TARP-program, den søkk­rike inves­toren Neel Kashkari, kommer trolig til å stille til guvernør i California.
  • En måling utført av et demo­kra­tisk firma for lokale fag­for­eninger finner den repub­li­kanske senats­le­deren Mitch McCon­nell (R-Kentucky) med en 41-40 ledelse på admi­ni­stra­sjons­mi­nister Alison Lun­dergan Grimes (D).
  • For­ret­nings­mannen Vance McAl­lister tok en meget over­ras­kende seier i andre og avgjø­rende runde i sup­ple­rings­valget i Loui­sianas femte kon­gress­dis­trikt i helgen. McAl­lister vant ca. 60-40 over sin kon­kur­rent, del­stats­se­nator Neil Riser. Begge er republikanere.
  • Tid­li­gere representant Travis Chil­ders (R-Mississippi), som repre­sen­terte del­sta­tens meget kon­ser­va­tive 1. dis­trikt i en periode, vur­derer å stille for demo­kra­tene til senats­valget. Den kon­ser­va­tive Chil­ders er en av svært få demo­krater som kan være kon­kur­ranse­dyktig i denne staten.

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Maryland-guvernør Martin O’Malley (D) besøkte for sin del New Hampshire i helgen, i anledning demokratenes årlige Jefferson-Jackson middag i Manchester: «Before O’Malley took the dais, he was introduced by a three-minute glossy black-and-white video… that described the Baltimore campaign… The video, produced by Jimmy Siegel, Eliot Spitzer’s longtime ad man, looked like a campaign spot, just as easily as O’Malley’s talk sounded like the platform of a national campaign in the making. The speech, focusing almost exclusively on Baltimore, was a major departure from O’Malley’s previous political appearances.»

  Du ser O’Malleys tale her, og den nevnte videoen lenger ned (og ja, du får litt «The Wire»-vibber av videoen fra Baltimore):

  httpv://youtu.be/cnY1vBdZ17c

  httpv://youtu.be/LPqEg3Xh7xg

  • I helgen var repre­sen­tant Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kon­gress­dis­trikt), Mitt Romneys visepresidentkandidat i fjorårets presidentvalg, hoved­ta­leren på Iowa-guvernør Terry Bran­stads (R) bursdagsfeiring/fundraiser i Alt­oona, Iowa. Ryan har sagt at han vil bestemme seg for om han skal stille i 2016 eller ikke etter neste års mellomvalg til Kongressen.
  • Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) mener republikanernes 2016-kandidat bør være en guvernør
  • New York-guvernør Andrew Cuomo (D) raker sammen penger

  Helt til slutt…

  Den beste politiske karikatur fra uka som gikk:

  ObamaTurkey


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også