Mer

  Suppleringsvalg i LA-5

  Louisiana avholder andre og siste runde av suppleringsvalget i det femte kongressdistriktet i dag. Setet ble ledig da republikaneren Rodney Alexander annonserte at han ville gå av i september, og deretter tok en jobb i delstatsadministrasjonen kort tid etter.

  Første runde ble vunnet av delstatssenator Neil Riser med 32%. Han har vært favoritt hele veien, med støtte både fra Alexander og guvernør Bobby Jindal. Riser har samlet inn suverent mest penger og har hele partiestablishmentet i ryggen.

  Andremann ble, noe overraskende, forretningsmannen Vance McAllister med 18%. Han har ingen politisk bakgrunn og har forsåvidt kjørt ganske hardt på det. I tiden etter første runde har han imidlertid brukt mest tid på å forsøke å tiltrekke seg demokratiske velgere, men siden de bare utgjorde 32% av velgerne i førsterunde er dette trolig en feilvurdering.

  Jeg kommer ikke til å liveblogge i natt, siden begge kandidater er republikanere (samt at jeg trenger min skjønnhetssøvn), men tipper Riser vinner; muligens med over 10% margin. Du kan følge opptellingen fra kl. 3 i natt her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også